Dette websted bruger Cookies, for at forbedre din oplevelse på siden

Vinklubben. Klubben har ingen ledige pladser. Ønsker du optagelse i vinklubben, ring venligst til Kim 98 39 12 00. Vi kan tilbyde, at du bliver optaget på vores venteliste




Østrig

30-11-2023


Nytårskur med Østrigske vine

Hugo og Maria Karmark havde arrangeret denne aften

57 tilmeldte deltagere. Flot

Vi fik en super aften.

Maria stor for oplæg til menu og vine

Velkomst
Vin: Grüner Veltliner, Weingut am Berg

Forret
Spidskål med urter. Hertil sauce Hollandaise
Vin: Blend, Weingut am Berg
Vin: Roter Veltliner, Josef Fritz
Vin: Wagram Chardonnay, Josef Fritz

Hovedret
Kalvefilet med bagt kartoffelmos med krydderurter og pebersauce
Vin: Zeeiglas, Muenzenrieder
Vin: Eisenberg dec Reserve, Ried Szapary
Vin: Grassl, Alte Reben, Sankt Laurent

Dessert
Saltkaramel med nødder. Hertil vanilje is
Vin: Trokenberg Auslese, Siddhartha TBA, Muenzenrieder

Alle vinene var fra den dyrere ende. Et virkelig fint og interessant indblik i vine fra Østrig

Gode vine til ingen penge

16-03-2023


Gode vine til ingen penge

Det var Henrik Aagaard der havde Asbjørn Høegh som foredragsholder

Asbjørn stod både for menu og vine

Velkomst vinen var samtidig en blindsmagning.
Vin fra Cypern. Det kunne vi ikke gætte

De smagte vine kom fra Alsace - Rhone - Bordeaux - Cypern

Forret
Tigerreje i sød chilisauce
Vin: 2017 Pinot Gris, Domaine Zinck, Alsace

Hovedret
Langtidsstegt svinekam med ristede kartofler, urter og sauce
Vin: Pinot Noir, Val de Loire
Vin: 2018 Château La Fleur Haut Carras
Vin: Xavier Vignon, Ventoux, Rhone

Dessert
Asbjørns æblekage
Vin: Commandaria, Cypern

En både fin og anderledes aften, hvor Asbjørn viste, at vine ikke behøver
at koste det helt vilde, for at smage godt.

 

Generalforsamling

02-10-2023


Generalforsamling

Generalforsamlingen forløb som planlagt

Formand: Lars Damgaard
Næstformand: Henrig Guldborg
Kasserer: Paw Winther
Bestyrelses suppleant: Hugo Nielsen

Aftenens tema var Piemonte
Knud og Klaus M. var tovholdere
Til at hjælpe, havde de valgt Klaus Bach fra vinfirmaet Calmasino

Menu

Velkomst
Arneis "Sabbia" Vdt, Denarie

Forret
Vitello Tonnato
Vin: Sauvignon Blanc IGT, Cadia
Vin: Barnera d'Alba, DOC, Cadia

Hovedret (Social dinning)
Risotto al Barola
Farsbrød med tomatsauce
Grillet svinemørbrad med grøntsager
Langtidsstegte svinekæber med urter
Svamperet med pasta og trøffel
Vin: Lessona DOC 2012, Tenute Sella
Vin: Barbera d'Asti, DOCG 2012
Vin: Barolo DOCG "Riva Rocca" 2019, Claudio Alario

Dessert
Tiramisu
Vin: Birbet Spumante Aromatico Dolce, Demarie

En super aften, hvor næsten alle medlemmer deltog.
Flot fremmøde

God mad og gode vine. Kan man forlange mere!!!!




 

Generalforsamling

13-10-2022


Generalforsamling og "Spansk tema"

Henrik Hansen og Martin Møller har i samarbejde med
D'Wine, Aalborg / Kristian Ishøj planlagt en aften med "Spandk tema"

Velkomst
En overraskelse

Forret
Tallerken med rejer, krebsehaler og tigerreje
Vine: Riesling - Albarino - Hvid Garnacha

Hovedret
Rødvinsglaserede svinekæber med peberfrugt, timian, laurbær samt rosmarin
Hertil knuste kartofler og en Glace
Vine: Vifte af Garnacha

Dessert
Honningkage
Vin: En overraskelse

Vel mødt til endnu en lærerig og hyggelig aften i godt selskab

Vinimport

17-03-2022


Vinimport ved Evan og Michael Bisgaard

Michael og Evan gav os alle en indsigt i Deres virke med
vinimport og Deres samarbejdspartnere.

Bestyrelsen havde i samarbejde med Michael og Evan
planlagt mange små retter og mange forskellige vine

Velkomst
Blinis med røget laks
Saltmandler
Vin: Legras & Haas Intuition
Vin: Legras & Haas Blanc de Blanc

Forretter
Panko friteret torsk med tatarsauce
Tigerreje med avokado
Vin: 2018 Steinmetz Wintricher Geierslay Sur Lie
Vin: 2014 Steinmetz Wintricher Geierslay Fineherb
Vin: 2017 Steinmetz Chardonnay

Kylling Soufflé
Rimmet Kammuslinger med jordskokker
Vin: 2020 Brigaldare (Vallena) Soave
Vin: 2020 Ollieux Romanis Cuvee' Classica Blanc
Vin: 2019 Ollieux Romanis Cuvee' Prestige Blanc

Hovedretter
Stegt Foiegras på en brioche med citrusconfit, æble, rabarber, pebersauce
Rösti med kalveculotte og svampecreme
Vin: 2015 Antolini Theo Brona
Vin: 2018 Radda Chianti Classico
Vin: 2020 Vatican Côtes du Rhône Villages

Carpaccio af okseinderlår mad balsamico, syltede svampe samt trøffelmayo
Sprængt spidsbryst med langtidsbagte rodfrugter
Vin: 2016 Forto Masso Barolo
Vin: 2018 Antolino Amarone Della Valpolicella Moropio
Vin: 2019 Chateauneuf du Pape

Dessert
Luksus Sarah Bernard
Vin: 2017 Antolini Recioto
Vin: 2018Steinmetz Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Auslese

En super aften, der for det første gik langt over den planlagte tidsplan
Og medlemmerne kunne bestemt hverken spise eller drikke mere

Fantastisk show / Tak for en god aften

Vin og helbred / Nytårskur

04-02-2022


Vin og helbred ved Erik Skovenborg

En fantastisk aften i godt selskab og et super foredrag ved Erik Skovenborg

Velkomst
Domaine Ste. Michelle - Brut, Columbia Valley, Washington State

Forret (Dele mad)
Tigerrejer - Blinis med kaviar og løg - Torsk - Laks i Mojosauce - Skinke med melon
Flitteret svinekød med aioli
Vin: 2012 Peter Lehmann, Masters - Margaret, Barossa Semillion

Hovedret
Soufflé indbagt dyreryg med syltede svampe, pure af Pastinak,
granatæble i appelsin sirup og kapersknas.
Hertil kartoffel muffin med bacon samt en Portvinssky
Vin: 2014 Tenet Wines, Le Fervent - Syrah, Costiéres de Nimes

Dessert
Isdessert
Vin: 2006 Warre's Otima Colheita, Douro

Kaffe
med Petit Four samt avec

Tak for en oplevelsesrig aften

Washington State

14-10-2021


Generalforsamling

Efter 1 1/2 år med ned lukning på grund af "Covid 19",
blev det tid til vores ordinære generalforsamling.

Pkt. 1 / Generalforsamling

Pkt. 2 / Vinene fra USA blev præsenteret af
Troels Kamstrup, Vin og Vin i Aalborg.

Tovholdere: Benny og Klaus

Menu

Velkomst
Vin: Domaine Ste. Michelle Brut, Columbia Valley

Forret
Rimmet laks, sprødsalat, fritteret brød samt en estragon creme 
Vin: 2020 Chateau Ste. Michelle Dry Riesling
Vin: 2020 Chateau Ste. Michelle Riesling
Vin: 2018 Chateau Ste. Michelle, Chardonnay

Hovedret
Helstegt oksemørbrad med hjemmelavede pommes frites, majskolbe,
grønsags spyd, marinerede rodfrugter samt sauce tatar
Vin: 2018 Stimson Estate Cellars Merlot, Washington State
Vin: 2016 Ste. Michelle Vineyards, Cabernet Sauvignon 50 Years
Vin: 2017 Chateau Ste. Michelle Indian Wells, Cabernet Sauvignon
Vin: 2013 Chateau Ste. Michelle Ethos Reserve, Syrah

Dessert
Cheesecake med en frugtgele
Vin: Chateau Ste. Michelle Ethos Reserve, Late harvest Riesling

Det blev til en fantastisk aften med rigstig god mad, dejlig vin
og et fantastisk foredrag af Troels Kamstrup

Tak for en dejlig aften

 

Vinimport / Forårsmøde

18-03-2021


Blev desværre aflyst på grund af Covid - 19

Evan Bisgaard er klar til forårsmødet 2022

Import af vine

Menu og vine sammensættes i samarbejde med Evan Bisgaard

-----------------------------------------------------------------------

 

Jubilæums aften / Udsat Nytårskur

10-09-2021


10 års Jubilæumsaften

På grund af Covid - 19, havde vi valgt at udskyde Nytårskuren
og erstatte den med en 10 års jubilæumsfest fredag den 10. september kl. 18.00

Lidt utraditionelt startede aften med en Champagne smagning. 
Rene Langdal Jørgensen holdt et meget spændende og inspirerende foredrag
De 3 Champagner

1) Pol Roger, Blanc de Blancs, 2013

2) André Clouet, Silver

3) Benoit Dehu, Intiation

Efterfølgende var der dækket op til en 4 retters menu med vine fra:
"Vitis Vinifera" Støvring, ved Viggo Jørgensen
René fortalte selskabet om hans fars vine

Forret
Skaldyrsalat
Vin: 2017 Petrussa, Friolano

Hovedret
Helstegt kalvemørbrad med en grov pesto. Hertil ristede kartofler, aubergine i tomatsauce gratineret
med mozzarella, bagt skive af gul og grøn squash med en olie pesto samt sauce
Vin: 2013 Chianti Classico, Rocca di Montegrossi

Mellem ret
3 forskellige oste: Taleggio DOP, Zanetti - Pecorino Brigante, Zanetti - Dolcelatte, Galbani
Vin: 2017 Barbera dàlpa Costa Bruni, Poderi Colla

Dessert
Tiramisu
Vin: 2008 Vino Santo, Rocca di Montegrossi

Aftenen sluttede med kaffe

En fantastisk aften med et meget inspirerende foredrag samt fantastisk vine 
til rigtig dejlig mad.

 

 

Washington State

08-10-2020


Generalforsamling 

På grund af Covid - 19, blev generalforsamlingen samt efterfølgende arrangement desværre suspenderet

Dagsorden: I følge vedtægterne

Tema: Washington State

Benny og Klaus er tovholder. Troels Kamstrup fra Vin & Vin er foredragsholder

Velkomst
Vin: 

Forret
Rimmet Laks
med syltede kål, rugbrødschips samt årstidens pynt
Vin: 

Hovedret
Helstegt oksemørbrad
med bagte rodfrugter, ristede kartofler samt sauce Bordelaise
Vine: 

Dessert
Cheescake, Classic 
Vin: 

Troels præsenterer følgende vine

Emnet, menu og vine tages op på et senere tidspunkt.
Tænker Generalforsamlingen 2021


Forsinket forårsmøde

03-09-2020


Der var som sædvanlig fastsat møde, som dog blev aflyst, herefter udsat grundet "Covid-19"

Emnet var sat til at være Vin og medicin. Ændret til hyggeaften, men stadig med udgangspunkt
i det valgte tema.

Vinen til temaet bliver serveret til det "Græske køkken", krydret med en steak

Velkomst
Fadøl: Fur Renæsance

Forret (Portions anrettet)
Torskerogn salat
Krydrede oksekød-risoller
Kikærte humus
Oliven
Vin: Retsina, Malamatina 
Vin: Retsina, Kechribari
Vin: Thema, Syrah

Hovedret
Steak af kalvefilet
Ristede kartofler
Græsk salat
Tzaziki
Vin: Malbec / Syrah - Baron Maxime, Frankrig
Vin: Malbec - Sophenia

Dessert
Baklava
Vin: Casorzo Voület, Antichi Giochi Piemontesi

Endnu en hyggelig aften i godt selskab

 

Nytårskur

31-01-2020


Monterey - Sonoma County - Napa Valley - Lodi

Fredag den 31. januar kl. 18.00
En lille rundtur i Californien, var denne Nytårskurs tema
Det blev en hyggelig aften i godt selskab

Menu

Velkomst
2014 Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Grande Cuvée Brut
Peanuts og salt stænger

Forret
Lakse symphonie:
Laksesuffle med fennikel og gulerod
Marineret laks med tzaziki
Dampet laks med rejer
Varmrøget laks med krydderurter
Vin: 2017 Noble vines, 446 Chardonnay, Monterey
Vin: 2018 Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time, Chardonnay, Napa Valley
Vin: 2016 Patz & Hall, Chardonnay, Sonoma County

Hovedret
Porterhouse Steak
med 1/2 bagt kartoffel, Sauce Parisende, Sauce Bordelaise, mix. salat samt blomkåls sne
Vin: 2015 Patz & Hall, Pinot Noir, Sonoma County
Vin: 2017 Brazin, Zinfandel, Lodi
Vin: 2016 Stag's Leap Wine Cellars, Cabernet Sauvignon, Artemis, Napa Valley

Dessert
Dessert tallerken:
Pana Cotta
Mini frugt tærte med bær
Chokolade is
Vin: 2014 Cháteau Ste. Michelle, Dr. Loosen Eroica Riesling, Ice Wine, Washington State

Kaffe
med avec

Natmad (Serveres kl. 01.00)
Hjemmebagte boller med 3 slag pålæg

Billede fra Stag's Leap Wine Cellars, Napa Valley, juni måned 2015

Generalforsamling, lidt Grønland

10-10-2019


Generalforsamling

 

Generalforsamlingen forløb som planlagt

Bestyrelsen 

Formand: Henrik Guldborg
Næstformand: Lars Damgaard
Kasserer: Henrik Aagaard
Bestyrelses medlem: Hugo Nielsen
Koordinator: Kim S. Hjorth

Efter generalforsamlingen var temaet: Lidt Grønland

Velkomst
Caprice, Demi Sec, Albert Sounit

Forret
Torskeloin
Tigerrejer
Rejer
Røget torsk
Toscana laks
Vin: 2018 Sauvignon Blanc, Endless River, Kings Bay, New Zealand til skaldyr og torsk 
Vin: 2017 Climbing Chardonnay, Australien til laks


Hovedret
Oksemørbrad med kartoffelpatè, gulerods / pastinak purè samt en skysauce
Vin: 2012 Tahi, Cötes du Roussilon

Dessert
Indbagt is
Vin: 2013 Muscat de Riversaltes, Treloar

Kaffe
Grønlandsk kaffe

Anders Hjorth fortalte om vinene og lidt om hans tid på Grønland

Endnu en dejlig aften i godt selskab

Terrasse vin på Klarupgaard

14-03-2019


En hyggelig aften på Klarupgaard, hvor Hans Jørgen Jensen, Benny Iversen og Jess Nielsen
havde planlagt mad og vin sammen med Lene (Rebildhus) og Henrik Sørensen (Menu i Støvring)

Menu

Forret (Snaks) Mange forskellige slags

Herefter Grill mad og mange forskellige vine fra Menu i Støvring

Dejlig aften i dejligt selskab og masser af gode vine

Nytårskur

25-01-2019


Riedel "glas smagning" efterfulgt af Loire

I år startede vi op klokken 18.00 på grund af "Glas smagning"

Fra kl. 18.00 - 19.30
Glas smagning ved Ridel- ambassadør Martin Kjær Sørensen / H.J.Hansens vine
Pinot Noir / Cabernet Sauvignon / Shiraz
Super oplevelse

Menu til selve Nytårskuren

Forret
Dampet ising - rejer - Krebsehaler, Henri Bourgeois
Vin: 2017 Muscadet sur Lie, La Tarciére, Bonnet Huteau
Vin: 2017 Sancerre, Les Baronnes
Vin: 2017  Pouilly-Fumé, Fines Caillottes, Jean Paboit

Mellemret
Bagt Laks
Vin: 2016 Chenin Blanc, Chateau de Fesles

Hovedret
And med hvidløg (Canard a l'ail)
Vin: 2014 Sancerre Rouge, La Bourgeois, Henri Bourgeois
Vin: 2015 Cabernet Franc, La Chapelle, Chateau de Fesles

Dessert
Passionsfrugt fromage
Vin: 2010 Bonnezeaux, Chateau de Fesles

Kaffe
med Petit Four samt avec

En rigtig god aften

 

Generalforsamling

11-10-2018


Generalforsamling

Generalforsamlingen forløb som planlagt

Bestyrelsen
Formand / Hans Jørgen Jensen
Næstformand / Henrik Guldborg
Kasserer / Henrik Aagaard
Suppleant / Hugo Nielsen
Koordinator / Kim S. Hjorth

Hvidvinen til generalforsamlingen: 2016 La Ciboise Blanc, M. Chapoutier, Luberon, Rhone

Menuen til den efterfølgende spisning

Forret
Marineret torsk med rejer
Vin: 2017 Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne

Hovedret
Steak af oksefilet, hertil langtidsbagt kartoffel, butterdejsstang med feta, spinat og hvidløg, samt en skysauce
Vin: Chäteau Roc Saint Michel Grand Cru, Saint Emilion, Bordeaux

Dessert
Rød Sol / Vin: Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne, Demi-Sec
Vensysselosten / Vin: 2014 Domaine des Terres de Velle, Bourgogne
Rød Sønderhaven / Vin: 2015 Château de Ricaud, Loupiac, Bordeaux
Comendante / Vin: 2009 Gewurtztraminer, Vendanges Tardives, Familie Hugel, Alsace
Alle oste var fra Sønderhavens Gård mejeri i Brønderslev ved Preben Ørum

Det blev til endnu en hyggelig aften hvor vi kom godt omkring mad og tilhørende vine

Preben Ørum med frue og en af de køer som giver den mælk, osten bliver lavet af.

Bourgogne aften

15-03-2018


Aftenens vine

Aftenens vine

Bourgogne

Knud Laursen og Klaus Mârcher var tovholdere til denne fantastiske aften.
Godt hjulpet af Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt

Velkomst
Crèmant de Bourgogne, Blanc de Noirs, Albert Sounit

Forret
Indbagt kammusling med citron og dild. Hertil en hønsebisque samt urter
Vin: 2016 Bourgogne Chardonnay, Couvent des Jacobins, Louis Jadot
Vin: 2015 Clos de Malte, Santenay, Louis Jadot
Vin: 2015 Rully Blanc, Les Saint Jacquess, Albert Sounit

Hovedret
Cassulet med svineskank, slagterpølse, tomat samt hvide bønner
Vin: 2015 Bourgogne, Pinot Noir, Couvent des Jacobins, Louis Jadot
Vin: 2013 Chateau des Jacques, Mouli-a-vent, Clos du Grand Carquelin
Vin: 2015 Mercurey 1. Cru, Clos des Montaigus, Albert Sounit

Dessert
"Oste fra Beaune"
- Fransk Landbrie
- Fransk Rødkit
- Comte, erstattet af en Comdante fra Sønderhaven
Vin: Både hvid og rød fra henholsvis forret og hovedret

Aftenen sluttede af med kaffe, chokolade og Petit Four

Fin aften, hvor vi fik solgt alle vores vine fra forrige vinmøder
på en sjov auktion

Tak til Knud og Klaus for en spændende aften

Nytårskur 2018

26-01-2018


Slaget om Italien - Montalcino vs. Valpolicella

Henrik Jarlskov og Hans Jørgen Jensen var værter denne aften

Appetizer
Gnocci med pesto "Verona"
2016 Belguardo Bianco, Vermentino, Mazzei

Forret "Verona"
Rissotto med svampe og porre
Vin: Amarone

Hovedret "Toscana"
Bistecca alla Fiorentina 
Vin: Brunello

Dessert "Toscana"
Torta Frolla Ricotta e Cioccolato
Vin: 2007 Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianto Classico

Kaffe
med Petit Four og Avec

Natmad
Hotdogs

En rigtig god dag, hvor vi startede med at tilberede maden og dækkede borde
Det blev til en meget hyggelig aften, hvor medlemmerne hyggede sig med
deres bedre halvdele. 

Tak til Henrik og Hans Jørgen

De smagte vine

De smagte vine

Og medlemmerne havde en dejlig aften

Stemnings billede

Generalforsamling, Rioja og Spanien

12-10-2017


Efter generalforsamlingen, var temaet Rioja

Generalforsamling
Generalforsamlingen forløb som planlagt.
Der kom en lille ændring i bestyrelsen, som herefter udgøres af:
Formand: Hans Jørgen Jensen
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Henrik Aagaard
Koordinator: Kim S. Hjorth

Det var Helle og Claus som havde værtsskabet denne aften.

Det blev til et tag selv arrangement

Velkomst
2012 Codorniu Reina Christina, Blanc de Noir

Menu

"Forret"
Salt mandler - dib med aubergine og squash - oliven - tortillas de gambas
blåmuslinger med tomat og hvidvin - hav salat - laks i mojosauce - kam muslinger i safransauce
Vin:
2014 Frontonio Telescópico
2015 Lengaris, Verdejo, Rueda
2015 Vina Pomal, Blanco, Viura/Malvasia, Rioja Alta
2016 Bodegas Olivares, Jumilla, Rosado

"Hovedret"
Dadler med serrano - Emapandillas med ost og oliven - Empandillas med chorizo -
Stegte osteboller med stærk tomatsauce - Kødboller i mandel sauce -
Grill spyd med svinekød - Kylling i citron og hvidløg
Tilbehør
Ristede asparges med bjergskinke - Tortilla espanola - Rusisk salat - Appelsinsalat -
Champignon med hvidløg og persille - Krydrede kartofler
Vin:
2014 Gran Clos, Solluna, Priorat
2011 Valtravieso, Reserva, Ribera del Duero
2010 Vina Pomal, Gran Reserva, Rioja Alta 

"Dessert"
Cremet Catalana
Vin:
Amatista Moscato, Rosado, Valencia

Det blev blandt andet vine fra dette vinhus vi smagte, Vinhuset
har en "restaurant" spisehus ude i vinmarken.

Tak for en rigtig god aften

Chile

16-03-2017


Velkomst
Hjemmelavet Chicha

Forret
Camarones al Mojo de Aja (Hvidløgs rejer)
Vin: 2015 Sauvignon Blanc Reserve, La Playa
Vin: 2014 Chardonnay de Martino, Legado Reserva

Hovedret
Mørbrad i sennep sauce
Chiles Rellenos (Fyldt grøn peber med hakket oksekød)
Vin: 2011 Camenere Reserve, La Playa
Vin: 2012 Chono, San Lorenzo (Blend)

Dessert
Tynde pandekager med æblemos
Vin: 2012 Muscat, Late Harvest, Vina Tabali

En hyggelig aften hvor Chile blev udforsket. Vine fra
mellem Chile og fra det nordlige, hvor der er meget tørke.
Fin aften med dejlig mad og vin. 

Cool Climate vine fra Californien

27-01-2017


Cool Climate vine fra Californien
Nytårskur

Velkomst
Snaks butterdejs stænger med forskellige frø og Læsø salt
Vin: Domaine Ste. Michelle Brut

Forret
Stegt Nytårstorsk med citrus urter, sprød bacon samt en lakse rognsauce
Vin: 2014 Viognier, Clay Station, Lodi
Vin: 2014 Chardonnay, Black Stallion, USA

Hovedret
Helstegt tyndsteg fra Kildegården. Hertil kartoffelkroketter, svampe,
nødder samt sauce Foie Gras
Vin: 2013 Pinot Noir Resonance Vineyard, Louis Jadot, Oregon
Vin: 2013 Zinfandel, Hess Selection, Mendocino

Dessert
Hjemmelavet hvid chokolade is terrine med valnøddekrokant
samt sauce orange
Vin: 2014 Muscat, Late Harvest, Noble Vines, Monterey 

Kaffe
med Petit Four, samt avec og hjemmelavet Mjød

Natmad
Æggekage med bacon, purløg samt tomat. Hertil rugbrød og smør

Tilbagemeldingerne fra denne aften bragte mange positive ord. God aften,
dejlig mad og drikke samt en fantastisk stemning. Maden var traditionen
tro tilberedt af medlemmerne selv. Tak til Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt,
for din hjælp til at forklare om vin og spise

Alperne: Østrig og Italien

13-10-2016


General forsamlingen forløb som planlagt. Alt blev godkendt

Der kom en lille ændring i bestyrelsen, som herefter udgøres af

Formand: Henning Nielsen
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Henrik Aagaard
Koordinator: Kim S. Hjorth

-----------------------------

Aftens tema: Alperne, Østrig og Italien

Velkomst
Parmaskinkeruller med jomfruhummer og basilikum
Vin: Cavalleri, Franciacorta Blanc de Blancs, Satén, Italien

Forret
Ovnbagt Multe med Carl Johansvampe og brunet smør
Vin: 2014 Domaine Wachau, Riesling, Smaragd Achleiten, Østrig
Vin: 2013 Nals Matgreid, Sauvignon Mantele, Italien

Hovedret
Langtidsstegt nakkefilet af frilandsgris med pom. Sauté,
tomatbearnaise samt spinat
Vin: 2014 Domaine Wachau, Blauer Zweigelt, Østrig
Vin: 2012 Zenato, Rippassa, Valpolicella Ripasso Superiore, Italien

Dessert
Æble is fra Syd Tirol med sprøde nøddekager
Vin: Domaine Wachau Beerenauslesee Terrassen, Østrig

Endnu en hyggelig og lærerig aften

Portugal

17-03-2016


Jesper og Henrik havde planlagt en tur til Portugal

Velkomst
Tør Portvin med tonic

Forret
Rosa stegt fasanbryst med vindruesalsa
Vin: Taylor´s Fine White Port

Hovedret
Kalvefilet med ristede kartofler med krydderurter,
hvidløg og oliven samt kraftig sauce
Vin: 2011 Quinta do Pégo Douro D.O.P Grande Reserva
Vin: 2007 Quinta do Pégo Vintage Port

Dessert
Chokolade med nødder
Vin: 2011 Taylor´s Vintage Port.

Roland fra Best Selection / Amka vine, guidede os igennem
aftenens vin og portvine., En fantastisk aften med rigtig dejlig
mad og tilhørende vine. Roland havde en lille smagsprøve med:
Portvin fra 1863: Taylor´s 1863 Single Harvest Port

Tak for en rigtig hyggelig aften

Nytårskur 2016

22-01-2016


Fredag den 22. januar 2016

Vi mødtes klokken 12.00, til mad og bordopdækning
Festen startede klokken 18.00
Nytårskuren bragte os til Mosel, Champagne og Rhone.

 

Nytårskur Italien 2016

 

Menu

Appetizer
Kaviar gratineretlimfjordsøsters Vin: Champagne Brut

Forret
Letrøget svinemørbrad og jomfruhummer carpaccio med lun æblesalat og granatæble vinaigrette og salt ristet spæk Vin: Riesling fra Mosel

Hovedret
Ovnstegt lammekrone anrettet på linser fra Puy med tomat og farseret gourgetteblomst. Hertil kraftig rosmarinjus Retten vil være tilført et tårn af oksefilet Vin: Vinene vil være fra Chateauteneuf du Pape og Hermitage

Dessert
Rørt mynteiscreme anrettet i et bad af champagnegranite og friskhøvlet chokolade Vin: Champagne Demi Sec

Kaffe
med avec

En fantastisk dag og aften. 52 glade medlemmer og deres fruer Tak

Svampetur 2015

24-10-2015


Svampetur i skoven

Vores kasserer Henrik Aagaard har skrevet lidt om oplevelsen i søndags, da Rebild Vinklub havde arrangeret svampetur.

Henriks skriv:

Svampetur i Rebild

Søndag den 24. oktober 2015 var der arrangeret svampetur i Rebild under kyndig vejledning af Søren Risborg.

Det er søndag morgen, vejret er skønt, vi er gået på vintertid og morgenen er lidt lysere end den plejer.

Vi skal mødes klokken 10.00 på en parkeringsplads i Rold Skov og alle formåede at finde pladsen, så vi kunne begynde arrangementet til tiden.

Naturvejleder Søren Risborg er i dagligdagen fast tilknyttet Rold Skov og han tog os ud på en tur i en del af statsskoven, hvor vi fik:

  • Kyndig vejledning i indsamling af svampe
  • gode råd om de forskellige typer svampe
  • hvad er en god og en mindre god svamp (måske endda giftig svamp)
  • hvordan kender vi svampene fra hinanden
  • hvilke svampe er i hvilken type skov
  • hvornår på året er det bedst at finde hvilke svampe  
  • og meget mere...

Hele turen i skoven blev krydret med små historier/anekdoter.

Efter et par timer i skoven havde vi fundet tilstrækkeligt med svampe - flere forskellige slags - til vores suppe, som Søren tilberedte på sit transportable bålsted.

Ingredienserne var olie, bacon, løg, de fundne svampe, vand, fløde og salt-

Ventetiden måtte vi fordrive med hyggesnak og lidt vin, så tiden gik godt.

Suppen var SUPER og smagte rigtig godt og vinen fra Argentina passede godt dertil. Efter suppen kørte vi alle på Rebildhus, hvor Kim serverede kaffe og kringle, så vi lige kunne afslutte snakken og evaluere turen, inden vi atter kørte hver til sit.

En RIGTIG GOD, lærerig og hyggelig tur. Tak for et godt selskab

Argentinsk aften

08-10-2015


Denne aften er Lars vært.
Emnet er Argentina og Chile. 

Som altid i oktober, startede mødet med vores ordinære generalforsamling.
Af specielle sager denne aften, skal nævnes at Knud Laursen gik af som formand. Ny formand blev Henning Nielsen
Vedtægterne fik en mindre rettelse.

Efter generalforsamlingen gik vi i gang med mad og vin. Vi havde endnu engang Claus Esmark på plads,
hvilket gav nogle fine forklaringer på vinene. Lene havde lavet egnsretter fra Argentina, og Kim guidede igennem med hvad vi fik og spise.

Forret
Ceviche - Kold fiskesalat

Hovedret
Puchero
Suppe - kalveskank - grønsager

Dessert
Mojito is

Vi ses på Rebildhus
Vel mødt

Bordeaux aften


Denne aften var Benny og Jess værter.
Emnet er Bordeaux. 
Foredragsholder var Henning Jensen Højgaard fra Aalborg Food College

Velkomst
Snapas

Forret
Grillet tør fisk (torsk) krydret med krydderurter salt og peber. Hertil hjemmebagt flutes
Vin: 2008 Chateau des Tours, Saint Croix du Mont

Hovedret
Helstegt okseculotte med hjemmelavede Pom. Neuf,
en sauté af svampe og løg sauteret med hvidløg og persille. Hertil sauce Bordelaise
Vin: 2011 Larose de Gruaud, St. Julien
Vin: 2011 Chateau Lafleur-Gazin, Pomerol

Dessert
Chokolademousse
Vin: Chateau De Beaulon XO 12 års cognac

Endnu en hyggelig aften med godt humør, rigtig god mad og spændende vine, denne gang fra Sigurd Müller i Aalborg

Nytårskur 2015

16-01-2015


Emnet for denne aften, var nordisk køkken med tilhørende vine.

Vi startede dagen med at lære og lave Mjød. Vores nye medlem Henrik Jarlskov stod for denne del. Desværre kunne vi ikke smage på produktet samme dag, da det blev sat til gærring. Vi satser på at det bliver velkomst drikken, til vores næste ordinære møde. Det må tiden vise

Efter madlavning samt bord dækning kom Nytårskuren i gang.

Velkomst
Sorelle Brovca, Prosecco di Valdobbiadene, Brut

Forret
Dyrepaté med en kold svampetimbale
Vin: 2010 Pinot Noir, Spencer Hill, Latitude 41, New Zealand

Mellemret
Torsk rødbedefrites og torskebukser samt en kold sennepscreme
Vin: 2014 Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschoek

Hovedret
Engelsk bøf med bløde løg, trøffelsmør og hvide kartofler
Vin: 2012 Shiraz H & V, Peter Lehmann

Dessert
Chokoladebutterdej med toffiecreme, tørret blåbær og råsyltede tranebær
Vin: 2013 Beyerskloof, Lagare Cape, Stellenboesc
Druer: 70% Touriga National og 30% Pinotage

Endnu en super spændende dag/aften.
Tak til Henrik Jarlskov for Mjød oplæring
Tak til Claus Esmark for endnu engang, at fortælle om vinene og historien bag

 

 

Washington State aften

09-10-2014


Endnu en hyggelig aften, som sædvanen tro på denne årstid, startede med vores ordinære generalforsamling.

Fra generalforsamlingen kan nævnes at vores hidtidige kasserer,
Klaus Märcher ikke ønskede genvalg. Ny kasserer blev Henrik Aagaard.

Menuen var amerikansk inspireret, og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt, havde sat vine til.
Denne aften var der blind smagning

Forret
Grillet laks med citron smør
Vin: 2012 Risling, Eroica
Vin: 2013 Chardonnay, Ste. Michel, India Wells

Hovedret
Amerikansk oksefilet med hash Brown. Hertil en glace samt stegt aubergine og squash
Vin: 2011 Merlot, Ste. Michel, India Wells
Vin: 2011 Syrah, Ste. Michel Colombi
Vin: 2012 Cabernet Sauvignon, Ste. Michel, India Wells

Dessert
Blueberry Cheescake
Vin: 2012 Riesling Gold, Eroica

Tak for endnu en meget hyggelig aften, hvor Claus Esmark kom lidt ind på fade, hvordan de bliver til og hvor de kommer fra.

Københavnertur

18-09-2014


Torsdag den 18. september kl. ca. 17.30 drog næsten halvdelen af vinklubben til København for at se Kjær og Sommerfeldts forretning på Gammel Mønt 4.

Det blev til en fantastisk tur, hvor Claus Esmark havde planlagt en meget spændende og interessant vinsmagning. Til smagningen havde vi valgt en lettere tapas buffet bestående af:

Små ristede toast med letsaltet lakse æg og creme fraiche
Melon med røget skinke og sort sesam
Små krydrede frikadeller med agurk creme
Kalve stick i tun sauce
Kylling timbale med tangsalat
Mozzarella og 2 slags tomater på spyd med dild pesto
Udvalg af marinerede oliven fra Sydfrankrig
Udvalg af Europæiske oste i stave med druer og dadler
Ananas dyppet i chokolade

Tema på vinsmagning var: Smagning af nationaldruer fra den ny verden

Hvidvine

Sydafrika
2013 Chenin Blanc/Pinotage, Beyerskloof, Stellenbosch
2013 Chenin Blanc, Leopard´s Leaf, Frenschoek

Argentina
2013 Torrentes Blanco, Colomé, Calchaqui Valley

Rødvine

Argentina
2010 Estate Malbec, Colomé, Calchaqui Valley

Australien
2011 Shiraz, Ferngrove, Frankland River
2012 H & V Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley

Chile
2011 Carmenere Axel, La Playa

Sydafrika
2011 Pinotage Reserve, Beyerskloof, Stellenbosch

USA, Californien
2011 Zinfandel, Brazin, Lodi

Tak til Claus Esmark og Kjær og Sommerfeldt for en rigtig god oplevelse.

Vinklubben brugte tiden meget fornuftig. Vi var på besøg på Christiansborg, hvor Bjarne Laustsen gav os en rigtig god rundvisning og historie om folketinget.
Tak til Bjarne for en super rundvisning

New Zealandsk aften

13-03-2014


Forret
Citronmarineret Helleflynder
med kammuslinger, krydderurter samt flutes
Vine:
2013 Sauvignon Blanc, 3 Wooly Sheep, Marlborough
2011 Chardonnay, Villa Maria, Chardonnay

Hovedret
Langtidsbraiseret lammekølle
Grillstegte lammefileter med fennikel, tomat, grønne bønner og baslikumsalat
Hertil grillet gønsager, søde kartofler samt en let mint sauce
Vine:
2011 Pinot Noir, Villa Maria, Marlborough
2010 Pinot Noir, Latitude 41, fra Nelson og Marlborough
2009 Pinot Noir, Goldfields, Bannock Brae

Dessert
New Zealand Snikers Bar
Vin: 2011 Riesling Brotrykis Selection, Villa Maria

Endnu en hyggelig aften hvor vi foruden maden, smagte vine fra Sigurd Müller, Bisgaard's vinhandel samt Kjær og Sommerfeldt.
Der var meget Pinot Noir. Meget forskellige vine.

Tak for en rigtig god aften i godt selskab

Nytårskur 2014 (Magnum)

17-01-2014


De der kunne mødtes omkring klokken 12.00 for at gøre klar til aftenens selskab. Der var medlemmer der var i køkkenet og medlemmer der hjalp med opdækningen.
Omkring kl. 18.00 mødtes vi med vores bedre halvdele til en hyggelig, inspicerende og lærerig aften.
Aftenens tema var: Hygge og Magnum flasker

Velkomst
Blanc de Blanc Brut, Anna Codorniu

Forret
Svampesuppe fra Rold Skov
Vin: Magnum, Riesling by the glass, Villa Huesken, Mosel

Hovedret
Helstegt hjortefilet
Helstegt Krondyrkølle
Garniture en Surprice, hjemmelavede pommes Frites samt sauce Foiegras
Vin: Magnum Cabernet Sauvignon Block Selection, La Playa, Chile

Mellemret
Oste fra Sønderhaven: Svendbo, Rød Sønderhaven og Comandante
Vin: Magnum Chäteau du Vieux Guinot Grand Cru, St. Emillion

Dessert
Bær med is
Vin: Sauvignon Blanc, Late Havest, La Playa, Chile

Generalforsamling Italien 2013


Italien / Veneto

Denne aften var arrangeret af Henrik og Rene.
Det blev en tur til Veneto, området hvor Ripasso og Amarone produceres. 
4  retters menu  med vine fra Super Best og Bisgårds vinhandel.

Forret
Indbagt skaldyr bisque med fløde og purløg
Vin: Sartoni Marani Bianco IGT "Den hvide Amarone"

Hovedret
Grillet bifstega (Porterhausesteak) med stuvet Knocci samt trøffelsauce
Vine: 2009 Ripasso, San Michele
2008 Amarone Colie Christi (92 point i Wine Spector)

Mellemret
Udvalg af Italienske oste: Gorgonzola, Pado Grana, Tallegio
Vin: 2007 Clinque (98 point i Wine Spector)

Dessert
Let frossen Panna Cotta med vanilje
Vin: 2008 IL Casale Recioto

Det blev igen til en fantastisk aften med rigtig dejlig mad og gode vine. Godt arrangeret af Henrik og Rene.
Hvis du ønsker at bestille nogle af vinene, er det Henrik du skal tage fat i.

Tak for endnu en hyggelig aften
Rene - Henrik - Kim

Australsk aften, forår 2013


"Vinemarkers dinner"

Denne aften var med en 4 retters menu med tilhørende vine.
Foredrag ved Paar Waal, produktchef for Peter Lehmann og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt.

Menu
Skaldyrsuppe
Great Berrier Reef (Fisk og skaldyrs tallerken)
Surf and Turf (1/2 hummer - grillet tournedos)
Dessert tallerken med små vafler og is

Vine
Mousserende
Cellar Reserve, Chardonnay/Pinot Noir, Peter Lehmann

Hvidvine
Barossa Chardonnay, Peter Lehmann, Barossa Valley
Wigan Riesling, Peter Lehmann, Eden Valley

Rødvine
Clancy´s Red, Peter Lehmann, Barossa Valley
Stonewell, Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley

Dessertvin
Botrytis, Semillon, Peter Lehmann, Barossa Valley

En fantastisk aften med rigtig god og spændende mad samt virkelig fin vin

Forårsmøde

15-03-2012


Alsace

Første officielle aften efter stiftende generalforsamling sidste år

Vi var en tur i Alsace. Godt hjulpet af Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt

Menu

Velkomst 
Varmrøget ørredmousse på en lille croton  (Evt. varmrøget laks i stedet for ørredmousse)
Vin: Cremant de Alsace

Forret
Tarte Flambeé 
Vin: Pinot Gris Tradition

Hovedret 
Suppe, Bouride, med brødcroton med ost, jomfruhummer,
kammuslinger, ising og evt. blåmuslinger
Vin: Riesling Jubilee

Mellemret
Münster ost 
Vin: Riesling Jubilee

Dessert
Gratineret frugt i skål
(Frugt og bær i skål, sabayonne med pasionsfrugt.
Isparfait
Vin: Gewurstraminer Vendance Tardives

En dejlig aften. Og vinklubben er kommet godt i gang

Generalforsamling Sydafrika 2012

11-10-2012


Generalforsamling
Dagsorden ifølge vedtægterne

Aftens menu og vine kommer fra Sydafrika
Foredragsholder: Morten Kristensen fra Vingaven i Vodskov

Forret
Små sydafrikanske delikatesser
Tatar med mozzarella, pyntet med afrikansk inspireret salat
Stegt kylling med lille bagt kartoffelmos, naperet med en kraftig sky
Krokodille med mango og basilikums sauce
Slice af tunbøf med daddel- og tomatsalsa
Hertil Leni´s Bush brød

Hovedret
Kodu/Antilopefilet
Zebrakølle
Hertil fyldt grønsag, rodfrugtsgryde samt couscous salat

Dessert
Marinerede frugter med en kaffecreme

Endnu en hyggelig og spændende aften i godt selskab. Vi glæder os til næste vin møde i det nye år.

Spansk aften

14-09-2012


Tema
Rundt i de spanske regioner med tilhørende Tapas  

Cava Jané Ventura Grand Reserva - alternativt knastør fino Sherry fra Equipo Navazos
Saltede mandler, olivenmix og rejebrød, friterede ansjoser

2010 Verdejo, Analivia, Pagos del Rey, Rueda
Frisk monte enebro med bjergsidekrydderurter

2010 Rias Baixas, Bodagas Fillaboa, Rias Baixas
Muslinger escabeche

1993 Vina Tondonia Blanco Reserva, Lopez de Heredia, Rioja
Grillet havtaske og jomfruhummer med piquillos

2008 Godelia, Bodegas Godelia, Bierzo
Skiveskåret serrano og pata negra, lomo

2010 Valtravieso, Roble, Ribera del Duero
Stegt chorizo med tørret abrikos, tørrede kirsebær og tranebær

2004 Vall Por, Sangenis, Priorat
Glaseret svinemørbrad i oloroso sherry

2009 Veraton, Alto Moncayo, Campo de Borja
Let saltet flæsk med røget paprika

Oloroso Sherry, Equipo Navazos, Jerez
Oksehaler braiseret i vin med perleløg, romarin og timian

No. 1 Seleccion Especial Moscatel, Jorge Ordonez, Malaga
Crema catalan med citron og kanel

Det var en rigtig god aften. Spændende og hyggeligt

Rebildhus vinklub

01-09-2011


Første officielle samling efter 2 hverveaftener. Denne gang var det mad og vin der var samtaleemne. Og det var første gang at vi ikke havde en expert med. Men det blev til endnu en rigtig hyggelig aften med god mad og gode vine.
Velkomstdrink var vores nye apperitif. En meget let mousserende vin fra Valencia, lavet på Moscadelle druen.

Menuen var vores månedens menu.
Forretten var en Cremet persille suppe, med muslinger og hvidløg
Hertil fil vi en 2010 Pinot Grigio, Chiáro de Luna fra Sicilien

Hovedretten var Krondyr medaljon af inderlår.
Hertil fik vi en saute af frisk spinat, valnødder og tørrede tranebær. Endvidere var der pom. Duschesse samt en vild skysauce
Vi smagte 3 rødvine til hovedretten. Alle 3 var fra Italien, men lavet på franske druer.
Vin 1: 2008 Merlot, Tommasi, Vigneto
Vin 2: 2008 Cabernet Sauvignon / Sangiovese, Tommasi, Toscana
Vin 3: 2008 Cabernet Sauvignon, Tommasi, Toscana

Desserten var en Brownis med en smørcreme
Hertil smagte vi en 2007 Recioto della Valpolicella, Tommasi, Vigneto

Tak for en rigtig hyggelig aften i godt selskab

Rebildhus vinklub

19-04-2011


Vi var 9 personer, der med lidt godt at drikke tog hul på første hverveaften.

Som velkomst fik vi en Gentil fra Huset "Hugel & Fils", Alsace

Til hovedretten, en dejlig mør Entrecote, smagte vi tre vine fra Bordeaux.

Den første var en vin fra Pomerol:
2006 Chateau Moulinet

Nr. 2 var en vin fra Saint-Julien
2004 Chateau Teynac

Nr. 3 var en vin fra Margaux
2007 Chateau Fontarney

3 meget forskellige vine

Desserten var chokoladekage. Hertil var der dessertvine fra Sauterne og Saint Croix du Mont
Sauterne: Chateau Mayne
Saint Croix du Mont: Chateau Les Arraoucats

Maden og vinene faldt i alles smag.

Første hveveaften endte ud med, at der bliver indkaldt til endnu en hverveaften. Det bliver den 1. september