Dette websted bruger Cookies, for at forbedre din oplevelse på siden

Vinklubben. Klubben har ingen ledige pladser. Ønsker du optagelse i vinklubben, ring venligst til Kim 98 39 12 00. Vi kan tilbyde, at du bliver optaget på vores venteliste

Generalforsamling og Rioja

12-10-2017


Efter generalforsamlingen, er temaet Rioja

Det er Helle og Claus der er værter denne aften.

Menu og vine er på vej

Spændende om vi skal smage vine fra dette vinhus, som
har en "restaurant" spisehus ude i vinmarken.

Vi glæder os

Chile

16-03-2017


Velkomst
Hjemmelavet Chicha

Forret
Camarones al Mojo de Aja (Hvidløgs rejer)
Vin: 2015 Sauvignon Blanc Reserve, La Playa
Vin: 2014 Chardonnay de Martino, Legado Reserva

Hovedret
Mørbrad i sennep sauce
Chiles Rellenos (Fyldt grøn peber med hakket oksekød)
Vin: 2011 Camenere Reserve, La Playa
Vin: 2012 Chono, San Lorenzo (Blend)

Dessert
Tynde pandekager med æblemos
Vin: 2012 Muscat, Late Harvest, Vina Tabali

En hyggelig aften hvor Chile blev udforsket. Vine fra
mellem Chile og fra det nordlige, hvor der er meget tørke.
Fin aften med dejlig mad og vin. 

Cool Climate vine fra Californien

27-01-2017


Cool Climate vine fra Californien
Nytårskur

Velkomst
Snaks butterdejs stænger med forskellige frø og Læsø salt
Vin: Domaine Ste. Michelle Brut

Forret
Stegt Nytårstorsk med citrus urter, sprød bacon samt en lakse rognsauce
Vin: 2014 Viognier, Clay Station, Lodi
Vin: 2014 Chardonnay, Black Stallion, USA

Hovedret
Helstegt tyndsteg fra Kildegården. Hertil kartoffelkroketter, svampe,
nødder samt sauce Foie Gras
Vin: 2013 Pinot Noir Resonance Vineyard, Louis Jadot, Oregon
Vin: 2013 Zinfandel, Hess Selection, Mendocino

Dessert
Hjemmelavet hvid chokolade is terrine med valnøddekrokant
samt sauce orange
Vin: 2014 Muscat, Late Harvest, Noble Vines, Monterey 

Kaffe
med Petit Four, samt avec og hjemmelavet Mjød

Natmad
Æggekage med bacon, purløg samt tomat. Hertil rugbrød og smør

Tilbagemeldingerne fra denne aften bragte mange positive ord. God aften,
dejlig mad og drikke samt en fantastisk stemning. Maden var traditionen
tro tilberedt af medlemmerne selv. Tak til Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt,
for din hjælp til at forklare om vin og spise

Alperne: Østrig og Italien

13-10-2016


General forsamlingen forløb som planlagt. Alt blev godkendt

Der kom en lille ændring i bestyrelsen, som herefter udgøres af

Formand: Henning Nielsen
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Henrik Aagaard
Koordinator: Kim S. Hjorth

-----------------------------

Aftens tema: Alperne, Østrig og Italien

Velkomst
Parmaskinkeruller med jomfruhummer og basilikum
Vin: Cavalleri, Franciacorta Blanc de Blancs, Satén, Italien

Forret
Ovnbagt Multe med Carl Johansvampe og brunet smør
Vin: 2014 Domaine Wachau, Riesling, Smaragd Achleiten, Østrig
Vin: 2013 Nals Matgreid, Sauvignon Mantele, Italien

Hovedret
Langtidsstegt nakkefilet af frilandsgris med pom. Sauté,
tomatbearnaise samt spinat
Vin: 2014 Domaine Wachau, Blauer Zweigelt, Østrig
Vin: 2012 Zenato, Rippassa, Valpolicella Ripasso Superiore, Italien

Dessert
Æble is fra Syd Tirol med sprøde nøddekager
Vin: Domaine Wachau Beerenauslesee Terrassen, Østrig

Endnu en hyggelig og lærerig aften

Portugal

17-03-2016


Jesper og Henrik havde planlagt en tur til Portugal

Velkomst
Tør Portvin med tonic

Forret
Rosa stegt fasanbryst med vindruesalsa
Vin: Taylor´s Fine White Port

Hovedret
Kalvefilet med ristede kartofler med krydderurter,
hvidløg og oliven samt kraftig sauce
Vin: 2011 Quinta do Pégo Douro D.O.P Grande Reserva
Vin: 2007 Quinta do Pégo Vintage Port

Dessert
Chokolade med nødder
Vin: 2011 Taylor´s Vintage Port.

Roland fra Best Selection / Amka vine, guidede os igennem
aftenens vin og portvine., En fantastisk aften med rigtig dejlig
mad og tilhørende vine. Roland havde en lille smagsprøve med:
Portvin fra 1863: Taylor´s 1863 Single Harvest Port

Tak for en rigtig hyggelig aften

Nytårskur 2016

22-01-2016


Fredag den 22. januar 2016

Vi mødtes klokken 12.00, til mad og bordopdækning
Festen startede klokken 18.00
Nytårskuren bragte os til Mosel, Champagne og Rhone.

 

Nytårskur Italien 2016

 

Menu

Appetizer
Kaviar gratineretlimfjordsøsters Vin: Champagne Brut

Forret
Letrøget svinemørbrad og jomfruhummer carpaccio med lun æblesalat og granatæble vinaigrette og salt ristet spæk Vin: Riesling fra Mosel

Hovedret
Ovnstegt lammekrone anrettet på linser fra Puy med tomat og farseret gourgetteblomst. Hertil kraftig rosmarinjus Retten vil være tilført et tårn af oksefilet Vin: Vinene vil være fra Chateauteneuf du Pape og Hermitage

Dessert
Rørt mynteiscreme anrettet i et bad af champagnegranite og friskhøvlet chokolade Vin: Champagne Demi Sec

Kaffe
med avec

En fantastisk dag og aften. 52 glade medlemmer og deres fruer Tak

Svampetur 2015

24-10-2015


Svampetur i skoven

Vores kasserer Henrik Aagaard har skrevet lidt om oplevelsen i søndags, da Rebild Vinklub havde arrangeret svampetur.

Henriks skriv:

Svampetur i Rebild

Søndag den 24. oktober 2015 var der arrangeret svampetur i Rebild under kyndig vejledning af Søren Risborg.

Det er søndag morgen, vejret er skønt, vi er gået på vintertid og morgenen er lidt lysere end den plejer.

Vi skal mødes klokken 10.00 på en parkeringsplads i Rold Skov og alle formåede at finde pladsen, så vi kunne begynde arrangementet til tiden.

Naturvejleder Søren Risborg er i dagligdagen fast tilknyttet Rold Skov og han tog os ud på en tur i en del af statsskoven, hvor vi fik:

  • Kyndig vejledning i indsamling af svampe
  • gode råd om de forskellige typer svampe
  • hvad er en god og en mindre god svamp (måske endda giftig svamp)
  • hvordan kender vi svampene fra hinanden
  • hvilke svampe er i hvilken type skov
  • hvornår på året er det bedst at finde hvilke svampe  
  • og meget mere...

Hele turen i skoven blev krydret med små historier/anekdoter.

Efter et par timer i skoven havde vi fundet tilstrækkeligt med svampe - flere forskellige slags - til vores suppe, som Søren tilberedte på sit transportable bålsted.

Ingredienserne var olie, bacon, løg, de fundne svampe, vand, fløde og salt-

Ventetiden måtte vi fordrive med hyggesnak og lidt vin, så tiden gik godt.

Suppen var SUPER og smagte rigtig godt og vinen fra Argentina passede godt dertil. Efter suppen kørte vi alle på Rebildhus, hvor Kim serverede kaffe og kringle, så vi lige kunne afslutte snakken og evaluere turen, inden vi atter kørte hver til sit.

En RIGTIG GOD, lærerig og hyggelig tur. Tak for et godt selskab

Argentinsk aften

08-10-2015


Denne aften er Lars vært.
Emnet er Argentina og Chile. 

Som altid i oktober, startede mødet med vores ordinære generalforsamling.
Af specielle sager denne aften, skal nævnes at Knud Laursen gik af som formand. Ny formand blev Henning Nielsen
Vedtægterne fik en mindre rettelse.

Efter generalforsamlingen gik vi i gang med mad og vin. Vi havde endnu engang Claus Esmark på plads,
hvilket gav nogle fine forklaringer på vinene. Lene havde lavet egnsretter fra Argentina, og Kim guidede igennem med hvad vi fik og spise.

Forret
Ceviche - Kold fiskesalat

Hovedret
Puchero
Suppe - kalveskank - grønsager

Dessert
Mojito is

Vi ses på Rebildhus
Vel mødt

Bordeaux aften


Denne aften var Benny og Jess værter.
Emnet er Bordeaux. 
Foredragsholder var Henning Jensen Højgaard fra Aalborg Food College

Velkomst
Snapas

Forret
Grillet tør fisk (torsk) krydret med krydderurter salt og peber. Hertil hjemmebagt flutes
Vin: 2008 Chateau des Tours, Saint Croix du Mont

Hovedret
Helstegt okseculotte med hjemmelavede Pom. Neuf,
en sauté af svampe og løg sauteret med hvidløg og persille. Hertil sauce Bordelaise
Vin: 2011 Larose de Gruaud, St. Julien
Vin: 2011 Chateau Lafleur-Gazin, Pomerol

Dessert
Chokolademousse
Vin: Chateau De Beaulon XO 12 års cognac

Endnu en hyggelig aften med godt humør, rigtig god mad og spændende vine, denne gang fra Sigurd Müller i Aalborg

Nytårskur 2015

16-01-2015


Emnet for denne aften, var nordisk køkken med tilhørende vine.

Vi startede dagen med at lære og lave Mjød. Vores nye medlem Henrik Jarlskov stod for denne del. Desværre kunne vi ikke smage på produktet samme dag, da det blev sat til gærring. Vi satser på at det bliver velkomst drikken, til vores næste ordinære møde. Det må tiden vise

Efter madlavning samt bord dækning kom Nytårskuren i gang.

Velkomst
Sorelle Brovca, Prosecco di Valdobbiadene, Brut

Forret
Dyrepaté med en kold svampetimbale
Vin: 2010 Pinot Noir, Spencer Hill, Latitude 41, New Zealand

Mellemret
Torsk rødbedefrites og torskebukser samt en kold sennepscreme
Vin: 2014 Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschoek

Hovedret
Engelsk bøf med bløde løg, trøffelsmør og hvide kartofler
Vin: 2012 Shiraz H & V, Peter Lehmann

Dessert
Chokoladebutterdej med toffiecreme, tørret blåbær og råsyltede tranebær
Vin: 2013 Beyerskloof, Lagare Cape, Stellenboesc
Druer: 70% Touriga National og 30% Pinotage

Endnu en super spændende dag/aften.
Tak til Henrik Jarlskov for Mjød oplæring
Tak til Claus Esmark for endnu engang, at fortælle om vinene og historien bag

 

 

         
         
         

Washington State aften

09-10-2014


Endnu en hyggelig aften, som sædvanen tro på denne årstid, startede med vores ordinære generalforsamling.

Fra generalforsamlingen kan nævnes at vores hidtidige kasserer,
Klaus Märcher ikke ønskede genvalg. Ny kasserer blev Henrik Aagaard.

Menuen var amerikansk inspireret, og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt, havde sat vine til.
Denne aften var der blind smagning

Forret
Grillet laks med citron smør
Vin: 2012 Risling, Eroica
Vin: 2013 Chardonnay, Ste. Michel, India Wells

Hovedret
Amerikansk oksefilet med hash Brown. Hertil en glace samt stegt aubergine og squash
Vin: 2011 Merlot, Ste. Michel, India Wells
Vin: 2011 Syrah, Ste. Michel Colombi
Vin: 2012 Cabernet Sauvignon, Ste. Michel, India Wells

Dessert
Blueberry Cheescake
Vin: 2012 Riesling Gold, Eroica

Tak for endnu en meget hyggelig aften, hvor Claus Esmark kom lidt ind på fade, hvordan de bliver til og hvor de kommer fra.

Københavnertur

18-09-2014


Torsdag den 18. september kl. ca. 17.30 drog næsten halvdelen af vinklubben til København for at se Kjær og Sommerfeldts forretning på Gammel Mønt 4.

Det blev til en fantastisk tur, hvor Claus Esmark havde planlagt en meget spændende og interessant vinsmagning. Til smagningen havde vi valgt en lettere tapas buffet bestående af:

Små ristede toast med letsaltet lakse æg og creme fraiche
Melon med røget skinke og sort sesam
Små krydrede frikadeller med agurk creme
Kalve stick i tun sauce
Kylling timbale med tangsalat
Mozzarella og 2 slags tomater på spyd med dild pesto
Udvalg af marinerede oliven fra Sydfrankrig
Udvalg af Europæiske oste i stave med druer og dadler
Ananas dyppet i chokolade

Tema på vinsmagning var: Smagning af nationaldruer fra den ny verden

Hvidvine

Sydafrika
2013 Chenin Blanc/Pinotage, Beyerskloof, Stellenbosch
2013 Chenin Blanc, Leopard´s Leaf, Frenschoek

Argentina
2013 Torrentes Blanco, Colomé, Calchaqui Valley

Rødvine

Argentina
2010 Estate Malbec, Colomé, Calchaqui Valley

Australien
2011 Shiraz, Ferngrove, Frankland River
2012 H & V Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley

Chile
2011 Carmenere Axel, La Playa

Sydafrika
2011 Pinotage Reserve, Beyerskloof, Stellenbosch

USA, Californien
2011 Zinfandel, Brazin, Lodi

Tak til Claus Esmark og Kjær og Sommerfeldt for en rigtig god oplevelse.

Vinklubben brugte tiden meget fornuftig. Vi var på besøg på Christiansborg, hvor Bjarne Laustsen gav os en rigtig god rundvisning og historie om folketinget.
Tak til Bjarne for en super rundvisning

New Zealandsk aften

13-03-2014


Forret
Citronmarineret Helleflynder
med kammuslinger, krydderurter samt flutes
Vine:
2013 Sauvignon Blanc, 3 Wooly Sheep, Marlborough
2011 Chardonnay, Villa Maria, Chardonnay

Hovedret
Langtidsbraiseret lammekølle
Grillstegte lammefileter med fennikel, tomat, grønne bønner og baslikumsalat
Hertil grillet gønsager, søde kartofler samt en let mint sauce
Vine:
2011 Pinot Noir, Villa Maria, Marlborough
2010 Pinot Noir, Latitude 41, fra Nelson og Marlborough
2009 Pinot Noir, Goldfields, Bannock Brae

Dessert
New Zealand Snikers Bar
Vin: 2011 Riesling Brotrykis Selection, Villa Maria

Endnu en hyggelig aften hvor vi foruden maden, smagte vine fra Sigurd Müller, Bisgaard's vinhandel samt Kjær og Sommerfeldt.
Der var meget Pinot Noir. Meget forskellige vine.

Tak for en rigtig god aften i godt selskab

Nytårskur 2014 (Magnum)

17-01-2014


De der kunne mødtes omkring klokken 12.00 for at gøre klar til aftenens selskab. Der var medlemmer der var i køkkenet og medlemmer der hjalp med opdækningen.
Omkring kl. 18.00 mødtes vi med vores bedre halvdele til en hyggelig, inspicerende og lærerig aften.
Aftenens tema var: Hygge og Magnum flasker

Velkomst
Blanc de Blanc Brut, Anna Codorniu

Forret
Svampesuppe fra Rold Skov
Vin: Magnum, Riesling by the glass, Villa Huesken, Mosel

Hovedret
Helstegt hjortefilet
Helstegt Krondyrkølle
Garniture en Surprice, hjemmelavede pommes Frites samt sauce Foiegras
Vin: Magnum Cabernet Sauvignon Block Selection, La Playa, Chile

Mellemret
Oste fra Sønderhaven: Svendbo, Rød Sønderhaven og Comandante
Vin: Magnum Chäteau du Vieux Guinot Grand Cru, St. Emillion

Dessert
Bær med is
Vin: Sauvignon Blanc, Late Havest, La Playa, Chile

Generalforsamling Italien 2013


Italien / Veneto

Denne aften var arrangeret af Henrik og Rene.
Det blev en tur til Veneto, området hvor Ripasso og Amarone produceres. 
4  retters menu  med vine fra Super Best og Bisgårds vinhandel.

Forret
Indbagt skaldyr bisque med fløde og purløg
Vin: Sartoni Marani Bianco IGT "Den hvide Amarone"

Hovedret
Grillet bifstega (Porterhausesteak) med stuvet Knocci samt trøffelsauce
Vine: 2009 Ripasso, San Michele
2008 Amarone Colie Christi (92 point i Wine Spector)

Mellemret
Udvalg af Italienske oste: Gorgonzola, Pado Grana, Tallegio
Vin: 2007 Clinque (98 point i Wine Spector)

Dessert
Let frossen Panna Cotta med vanilje
Vin: 2008 IL Casale Recioto

Det blev igen til en fantastisk aften med rigtig dejlig mad og gode vine. Godt arrangeret af Henrik og Rene.
Hvis du ønsker at bestille nogle af vinene, er det Henrik du skal tage fat i.

Tak for endnu en hyggelig aften
Rene - Henrik - Kim

Australsk aften, forår 2013


"Vinemarkers dinner"

Denne aften var med en 4 retters menu med tilhørende vine.
Foredrag ved Paar Waal, produktchef for Peter Lehmann og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt.

Menu
Skaldyrsuppe
Great Berrier Reef (Fisk og skaldyrs tallerken)
Surf and Turf (1/2 hummer - grillet tournedos)
Dessert tallerken med små vafler og is

Vine
Mousserende
Cellar Reserve, Chardonnay/Pinot Noir, Peter Lehmann

Hvidvine
Barossa Chardonnay, Peter Lehmann, Barossa Valley
Wigan Riesling, Peter Lehmann, Eden Valley

Rødvine
Clancy´s Red, Peter Lehmann, Barossa Valley
Stonewell, Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley

Dessertvin
Botrytis, Semillon, Peter Lehmann, Barossa Valley

En fantastisk aften med rigtig god og spændende mad samt virkelig fin vin

Generalforsamling Sydafrika 2012

11-10-2012


Generalforsamling
Dagsorden ifølge vedtægterne

Aftens menu og vine kommer fra Sydafrika
Foredragsholder: Morten Kristensen fra Vingaven i Vodskov

Forret
Små sydafrikanske delikatesser
Tatar med mozzarella, pyntet med afrikansk inspireret salat
Stegt kylling med lille bagt kartoffelmos, naperet med en kraftig sky
Krokodille med mango og basilikums sauce
Slice af tunbøf med daddel- og tomatsalsa
Hertil Leni´s Bush brød

Hovedret
Kodu/Antilopefilet
Zebrakølle
Hertil fyldt grønsag, rodfrugtsgryde samt couscous salat

Dessert
Marinerede frugter med en kaffecreme

Endnu en hyggelig og spændende aften i godt selskab. Vi glæder os til næste vin møde i det nye år.

Spansk aften

14-09-2012


Tema
Rundt i de spanske regioner med tilhørende Tapas  

Cava Jané Ventura Grand Reserva - alternativt knastør fino Sherry fra Equipo Navazos
Saltede mandler, olivenmix og rejebrød, friterede ansjoser

2010 Verdejo, Analivia, Pagos del Rey, Rueda
Frisk monte enebro med bjergsidekrydderurter

2010 Rias Baixas, Bodagas Fillaboa, Rias Baixas
Muslinger escabeche

1993 Vina Tondonia Blanco Reserva, Lopez de Heredia, Rioja
Grillet havtaske og jomfruhummer med piquillos

2008 Godelia, Bodegas Godelia, Bierzo
Skiveskåret serrano og pata negra, lomo

2010 Valtravieso, Roble, Ribera del Duero
Stegt chorizo med tørret abrikos, tørrede kirsebær og tranebær

2004 Vall Por, Sangenis, Priorat
Glaseret svinemørbrad i oloroso sherry

2009 Veraton, Alto Moncayo, Campo de Borja
Let saltet flæsk med røget paprika

Oloroso Sherry, Equipo Navazos, Jerez
Oksehaler braiseret i vin med perleløg, romarin og timian

No. 1 Seleccion Especial Moscatel, Jorge Ordonez, Malaga
Crema catalan med citron og kanel

Det var en rigtig god aften. Spændende og hyggeligt

Rebildhus vinklub

01-09-2011


Første officielle samling efter 2 hverveaftener. Denne gang var det mad og vin der var samtaleemne. Og det var første gang at vi ikke havde en expert med. Men det blev til endnu en rigtig hyggelig aften med god mad og gode vine.
Velkomstdrink var vores nye apperitif. En meget let mousserende vin fra Valencia, lavet på Moscadelle druen.

Menuen var vores månedens menu.
Forretten var en Cremet persille suppe, med muslinger og hvidløg
Hertil fil vi en 2010 Pinot Grigio, Chiáro de Luna fra Sicilien

Hovedretten var Krondyr medaljon af inderlår.
Hertil fik vi en saute af frisk spinat, valnødder og tørrede tranebær. Endvidere var der pom. Duschesse samt en vild skysauce
Vi smagte 3 rødvine til hovedretten. Alle 3 var fra Italien, men lavet på franske druer.
Vin 1: 2008 Merlot, Tommasi, Vigneto
Vin 2: 2008 Cabernet Sauvignon / Sangiovese, Tommasi, Toscana
Vin 3: 2008 Cabernet Sauvignon, Tommasi, Toscana

Desserten var en Brownis med en smørcreme
Hertil smagte vi en 2007 Recioto della Valpolicella, Tommasi, Vigneto

Tak for en rigtig hyggelig aften i godt selskab

Rebildhus vinklub

19-04-2011


Vi var 9 personer, der med lidt godt at drikke tog hul på første hverveaften.

Som velkomst fik vi en Gentil fra Huset "Hugel & Fils", Alsace

Til hovedretten, en dejlig mør Entrecote, smagte vi tre vine fra Bordeaux.

Den første var en vin fra Pomerol:
2006 Chateau Moulinet

Nr. 2 var en vin fra Saint-Julien
2004 Chateau Teynac

Nr. 3 var en vin fra Margaux
2007 Chateau Fontarney

3 meget forskellige vine

Desserten var chokoladekage. Hertil var der dessertvine fra Sauterne og Saint Croix du Mont
Sauterne: Chateau Mayne
Saint Croix du Mont: Chateau Les Arraoucats

Maden og vinene faldt i alles smag.

Første hveveaften endte ud med, at der bliver indkaldt til endnu en hverveaften. Det bliver den 1. september