10-10-2024
Generalforsamling / Bourgogne
Generalforsamlingen blev afholdt i ro og orden
Formand: Lars Damgaard
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Paw Winther
Bestyrelses suppleant: Hugo Nielsen
Aftenens tema var Bourgogne
Paw Winther var tovholder
Til at hjælpe havde Paw lavet en aftale med Thomas Dam fra Thomas Dam Vine
Menu
Velkomst
NV. Domaine Lou Dumont Cremant de Bourgogne Blanc
Forret
Fisketallerken med: Varmrøget laks - Torskemousse - Tigerrejer stegt chilli og hvidløg
Vin: 2022 Sandhi Wines Sta. Rita Hills Chardonnay
Vin: 2022 Thomas Dam Pernand Vergelessen 1. Cru En Caradeux
Hovedret
Boeuf Bourguignon
Vin: 2022 Domaine Mark Haisma Pernand Vergelessen Lien Dit Le Pin
Vin: 2022 Thomas Dam Cote de Nuits Lieu Dit Les Essards
Vin: 2021 Piedrasassi PS Syrah
Vin: 2021 Thomas Dam Cornas lieu Dit Chaban
Dessert
Tallerken med ost: Gl. Knas - Saint Albray - Saint Agur
Vin: 2022 Evening Land Single Vinyard La Source Chardonnay
Endnu en super aften, hvor næsten alle medlemmer deltog.
Flot fremmøde
Fantastisk foredrag af Thomas Dam
14-03-2024
Det nordvestlige Spanien
Tovholder: Vores æresmedlem Claus Esmark
Claus guidede os igennem mad og vine. En super god og interessant aften
Velkomst
Raimat Cava Brut Nature
Forret
Gratineret toast med gedeost
Vin: 2022 Adegas Guimaro, Cepas Viejas, Ribeira Sacra
Mellemret
Skærising med krydderurter
Vin: 2022 Rodrigo Mèndez, Alvarino Sàlvora, Rias Baixas
Vin: 2022 Poùl Pères, Rias Baixas
Hovedret
Lammenakke
Vin: 2021 Poùl Pèrez, Ultreia Saint Jacques, Bierzo
Vin: 2021 Poùl Pèrez, La Vizcaina, Bierzo
Vin: 2020 Adegas Guimaro, A Ponte, Ribera Sacra
Vin: 2021 Adegas Guimaro, Finca Mexemàn, Ribera Sacra
Dessert
Hjemmelavet flødebolle
Hertil kaffe
02-02-2024
Nytårskur med vine fra Beaujolais
Benny Iversen og Jess Nielsen havde valgt temaet "Beaujolais"
De fik hjælp af Martin Andersen fra Vin & Vin i Aalborg
Vi var 53 medlemmer. Super godt
Martin fra Vin & Vin var en fantastisk tovholder
En rigtig dejlig aften
Velkomst
Parisertoast
Vin: Petillant Naturel _ Chäteau de Durette
Forret
Fisketallerken med laksesoufflè, rejer og pestobagt hvid fisk
Vin: 2022 Clos Rochebonne - Beaujolais Blanc Thivin
Vin: 2022 Rosè de Thivin - Beaujolais Villages Thivin
Hovedret
Helstegt kalvemørbrad med garniture
Vin: 2022 Fleurie
Vin: 2022 Reverdon - Cote de Broully Thivin
Vin: 2022: Chenas Fidèlitè
Vin: 2022: Morgon - Cuvee Les Charme
Vin: 2020: Moulin à Vent, Les Gimarets
Vin: 2022: Regniè Exception
Dessert
Nøddebund med hjemmelavet is
Vin: Muscat de Riversaltes
Kaffe
med kransekage
30-11-2023
Nytårskur med Østrigske vine
Hugo og Maria Karmark havde arrangeret denne aften
57 tilmeldte deltagere. Flot
Vi fik en super aften.
Maria stor for oplæg til menu og vine
Velkomst
Vin: Grüner Veltliner, Weingut am Berg
Forret
Spidskål med urter. Hertil sauce Hollandaise
Vin: Blend, Weingut am Berg
Vin: Roter Veltliner, Josef Fritz
Vin: Wagram Chardonnay, Josef Fritz
Hovedret
Kalvefilet med bagt kartoffelmos med krydderurter og pebersauce
Vin: Zeeiglas, Muenzenrieder
Vin: Eisenberg dec Reserve, Ried Szapary
Vin: Grassl, Alte Reben, Sankt Laurent
Dessert
Saltkaramel med nødder. Hertil vanilje is
Vin: Trokenberg Auslese, Siddhartha TBA, Muenzenrieder
Alle vinene var fra den dyrere ende. Et virkelig fint og interessant indblik i vine fra Østrig
16-03-2023
Gode vine til ingen penge
Det var Henrik Aagaard der havde Asbjørn Høegh som foredragsholder
Asbjørn stod både for menu og vine
Velkomst vinen var samtidig en blindsmagning.
Vin fra Cypern. Det kunne vi ikke gætte
De smagte vine kom fra Alsace - Rhone - Bordeaux - Cypern
Forret
Tigerreje i sød chilisauce
Vin: 2017 Pinot Gris, Domaine Zinck, Alsace
Hovedret
Langtidsstegt svinekam med ristede kartofler, urter og sauce
Vin: Pinot Noir, Val de Loire
Vin: 2018 Château La Fleur Haut Carras
Vin: Xavier Vignon, Ventoux, Rhone
Dessert
Asbjørns æblekage
Vin: Commandaria, Cypern
En både fin og anderledes aften, hvor Asbjørn viste, at vine ikke behøver
at koste det helt vilde, for at smage godt.
02-10-2023
Generalforsamling
Generalforsamlingen forløb som planlagt
Formand: Lars Damgaard
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Paw Winther
Bestyrelses suppleant: Hugo Nielsen
Aftenens tema var Piemonte
Knud og Klaus M. var tovholdere
Til at hjælpe, havde de valgt Klaus Bach fra vinfirmaet Calmasino
Menu
Velkomst
Arneis "Sabbia" Vdt, Denarie
Forret
Vitello Tonnato
Vin: Sauvignon Blanc IGT, Cadia
Vin: Barnera d'Alba, DOC, Cadia
Hovedret (Social dinning)
Risotto al Barola
Farsbrød med tomatsauce
Grillet svinemørbrad med grøntsager
Langtidsstegte svinekæber med urter
Svamperet med pasta og trøffel
Vin: Lessona DOC 2012, Tenute Sella
Vin: Barbera d'Asti, DOCG 2012
Vin: Barolo DOCG "Riva Rocca" 2019, Claudio Alario
Dessert
Tiramisu
Vin: Birbet Spumante Aromatico Dolce, Demarie
En super aften, hvor næsten alle medlemmer deltog.
Flot fremmøde
God mad og gode vine. Kan man forlange mere!!!!
13-10-2022
Generalforsamling og "Spansk tema"
Henrik Hansen og Martin Møller har i samarbejde med
D'Wine, Aalborg / Kristian Ishøj planlagt en aften med "Spansk tema"
Velkomst
En overraskelse
Forret
Tallerken med rejer, krebsehaler og tigerreje
Vine: Riesling - Albarino - Hvid Garnacha
Hovedret
Rødvinsglaserede svinekæber med peberfrugt, timian, laurbær samt rosmarin
Hertil knuste kartofler og en Glace
Vine: Vifte af Garnacha
Dessert
Honningkage
Vin: En overraskelse
Vel mødt til endnu en lærerig og hyggelig aften i godt selskab
17-03-2022
Vinimport ved Evan og Michael Bisgaard
Michael og Evan gav os alle en indsigt i Deres virke med
vinimport og Deres samarbejdspartnere.
Bestyrelsen havde i samarbejde med Michael og Evan
planlagt mange små retter og mange forskellige vine
Velkomst
Blinis med røget laks
Saltmandler
Vin: Legras & Haas Intuition
Vin: Legras & Haas Blanc de Blanc
Forretter
Panko friteret torsk med tatarsauce
Tigerreje med avokado
Vin: 2018 Steinmetz Wintricher Geierslay Sur Lie
Vin: 2014 Steinmetz Wintricher Geierslay Fineherb
Vin: 2017 Steinmetz Chardonnay
Kylling Soufflé
Rimmet Kammuslinger med jordskokker
Vin: 2020 Brigaldare (Vallena) Soave
Vin: 2020 Ollieux Romanis Cuvee' Classica Blanc
Vin: 2019 Ollieux Romanis Cuvee' Prestige Blanc
Hovedretter
Stegt Foiegras på en brioche med citrusconfit, æble, rabarber, pebersauce
Rösti med kalveculotte og svampecreme
Vin: 2015 Antolini Theo Brona
Vin: 2018 Radda Chianti Classico
Vin: 2020 Vatican Côtes du Rhône Villages
Carpaccio af okseinderlår mad balsamico, syltede svampe samt trøffelmayo
Sprængt spidsbryst med langtidsbagte rodfrugter
Vin: 2016 Forto Masso Barolo
Vin: 2018 Antolino Amarone Della Valpolicella Moropio
Vin: 2019 Chateauneuf du Pape
Dessert
Luksus Sarah Bernard
Vin: 2017 Antolini Recioto
Vin: 2018Steinmetz Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Auslese
En super aften, der for det første gik langt over den planlagte tidsplan
Og medlemmerne kunne bestemt hverken spise eller drikke mere
Fantastisk show / Tak for en god aften
04-02-2022
Vin og helbred ved Erik Skovenborg
En fantastisk aften i godt selskab og et super foredrag ved Erik Skovenborg
Velkomst
Domaine Ste. Michelle - Brut, Columbia Valley, Washington State
Forret (Dele mad)
Tigerrejer - Blinis med kaviar og løg - Torsk - Laks i Mojosauce - Skinke med melon
Flitteret svinekød med aioli
Vin: 2012 Peter Lehmann, Masters - Margaret, Barossa Semillion
Hovedret
Soufflé indbagt dyreryg med syltede svampe, pure af Pastinak,
granatæble i appelsin sirup og kapersknas.
Hertil kartoffel muffin med bacon samt en Portvinssky
Vin: 2014 Tenet Wines, Le Fervent - Syrah, Costiéres de Nimes
Dessert
Isdessert
Vin: 2006 Warre's Otima Colheita, Douro
Kaffe
med Petit Four samt avec
Tak for en oplevelsesrig aften
14-10-2021
Generalforsamling
Efter 1 1/2 år med ned lukning på grund af "Covid 19",
blev det tid til vores ordinære generalforsamling.
Pkt. 1 / Generalforsamling
Pkt. 2 / Vinene fra USA blev præsenteret af
Troels Kamstrup, Vin og Vin i Aalborg.
Tovholdere: Benny og Klaus
Menu
Velkomst
Vin: Domaine Ste. Michelle Brut, Columbia Valley
Forret
Rimmet laks, sprødsalat, fritteret brød samt en estragon creme
Vin: 2020 Chateau Ste. Michelle Dry Riesling
Vin: 2020 Chateau Ste. Michelle Riesling
Vin: 2018 Chateau Ste. Michelle, Chardonnay
Hovedret
Helstegt oksemørbrad med hjemmelavede pommes frites, majskolbe,
grønsags spyd, marinerede rodfrugter samt sauce tatar
Vin: 2018 Stimson Estate Cellars Merlot, Washington State
Vin: 2016 Ste. Michelle Vineyards, Cabernet Sauvignon 50 Years
Vin: 2017 Chateau Ste. Michelle Indian Wells, Cabernet Sauvignon
Vin: 2013 Chateau Ste. Michelle Ethos Reserve, Syrah
Dessert
Cheesecake med en frugtgele
Vin: Chateau Ste. Michelle Ethos Reserve, Late harvest Riesling
Det blev til en fantastisk aften med rigstig god mad, dejlig vin
og et fantastisk foredrag af Troels Kamstrup
Tak for en dejlig aften
18-03-2021
Blev desværre aflyst på grund af Covid - 19
Evan Bisgaard er klar til forårsmødet 2022
Import af vine
Menu og vine sammensættes i samarbejde med Evan Bisgaard
-----------------------------------------------------------------------
10-09-2021
10 års Jubilæumsaften
På grund af Covid - 19, havde vi valgt at udskyde Nytårskuren
og erstatte den med en 10 års jubilæumsfest fredag den 10. september kl. 18.00
Lidt utraditionelt startede aften med en Champagne smagning.
Rene Langdal Jørgensen holdt et meget spændende og inspirerende foredrag
De 3 Champagner
1) Pol Roger, Blanc de Blancs, 2013
2) André Clouet, Silver
3) Benoit Dehu, Intiation
Efterfølgende var der dækket op til en 4 retters menu med vine fra:
"Vitis Vinifera" Støvring, ved Viggo Jørgensen
René fortalte selskabet om hans fars vine
Forret
Skaldyrsalat
Vin: 2017 Petrussa, Friolano
Hovedret
Helstegt kalvemørbrad med en grov pesto. Hertil ristede kartofler, aubergine i tomatsauce gratineret
med mozzarella, bagt skive af gul og grøn squash med en olie pesto samt sauce
Vin: 2013 Chianti Classico, Rocca di Montegrossi
Mellem ret
3 forskellige oste: Taleggio DOP, Zanetti - Pecorino Brigante, Zanetti - Dolcelatte, Galbani
Vin: 2017 Barbera dàlpa Costa Bruni, Poderi Colla
Dessert
Tiramisu
Vin: 2008 Vino Santo, Rocca di Montegrossi
Aftenen sluttede med kaffe
En fantastisk aften med et meget inspirerende foredrag samt fantastisk vine
til rigtig dejlig mad.
08-10-2020
Generalforsamling
På grund af Covid - 19, blev generalforsamlingen samt efterfølgende arrangement desværre suspenderet
Dagsorden: I følge vedtægterne
Tema: Washington State
Benny og Klaus er tovholder. Troels Kamstrup fra Vin & Vin er foredragsholder
Velkomst
Vin:
Forret
Rimmet Laks
med syltede kål, rugbrødschips samt årstidens pynt
Vin:
Hovedret
Helstegt oksemørbrad
med bagte rodfrugter, ristede kartofler samt sauce Bordelaise
Vine:
Dessert
Cheescake, Classic
Vin:
Troels præsenterer følgende vine
Emnet, menu og vine tages op på et senere tidspunkt.
Tænker Generalforsamlingen 2021
03-09-2020
Der var som sædvanlig fastsat møde, som dog blev aflyst, herefter udsat grundet "Covid-19"
Emnet var sat til at være Vin og medicin. Ændret til hyggeaften, men stadig med udgangspunkt
i det valgte tema.
Vinen til temaet bliver serveret til det "Græske køkken", krydret med en steak
Velkomst
Fadøl: Fur Renæsance
Forret (Portions anrettet)
Torskerogn salat
Krydrede oksekød-risoller
Kikærte humus
Oliven
Vin: Retsina, Malamatina
Vin: Retsina, Kechribari
Vin: Thema, Syrah
Hovedret
Steak af kalvefilet
Ristede kartofler
Græsk salat
Tzaziki
Vin: Malbec / Syrah - Baron Maxime, Frankrig
Vin: Malbec - Sophenia
Dessert
Baklava
Vin: Casorzo Voület, Antichi Giochi Piemontesi
Endnu en hyggelig aften i godt selskab
31-01-2020
Monterey - Sonoma County - Napa Valley - Lodi
Fredag den 31. januar kl. 18.00
En lille rundtur i Californien, var denne Nytårskurs tema
Det blev en hyggelig aften i godt selskab
Menu
Velkomst
2014 Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Grande Cuvée Brut
Peanuts og salt stænger
Forret
Lakse symphonie:
Laksesuffle med fennikel og gulerod
Marineret laks med tzaziki
Dampet laks med rejer
Varmrøget laks med krydderurter
Vin: 2017 Noble vines, 446 Chardonnay, Monterey
Vin: 2018 Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time, Chardonnay, Napa Valley
Vin: 2016 Patz & Hall, Chardonnay, Sonoma County
Hovedret
Porterhouse Steak
med 1/2 bagt kartoffel, Sauce Parisende, Sauce Bordelaise, mix. salat samt blomkåls sne
Vin: 2015 Patz & Hall, Pinot Noir, Sonoma County
Vin: 2017 Brazin, Zinfandel, Lodi
Vin: 2016 Stag's Leap Wine Cellars, Cabernet Sauvignon, Artemis, Napa Valley
Dessert
Dessert tallerken:
Pana Cotta
Mini frugt tærte med bær
Chokolade is
Vin: 2014 Cháteau Ste. Michelle, Dr. Loosen Eroica Riesling, Ice Wine, Washington State
Kaffe
med avec
Natmad (Serveres kl. 01.00)
Hjemmebagte boller med 3 slag pålæg
Billede fra Stag's Leap Wine Cellars, Napa Valley, juni måned 2015
10-10-2019
Generalforsamling
Generalforsamlingen forløb som planlagt
Bestyrelsen
Formand: Henrik Guldborg
Næstformand: Lars Damgaard
Kasserer: Henrik Aagaard
Bestyrelses medlem: Hugo Nielsen
Koordinator: Kim S. Hjorth
Efter generalforsamlingen var temaet: Lidt Grønland
Velkomst
Caprice, Demi Sec, Albert Sounit
Forret
Torskeloin
Tigerrejer
Rejer
Røget torsk
Toscana laks
Vin: 2018 Sauvignon Blanc, Endless River, Kings Bay, New Zealand til skaldyr og torsk
Vin: 2017 Climbing Chardonnay, Australien til laks
Hovedret
Oksemørbrad med kartoffelpatè, gulerods / pastinak purè samt en skysauce
Vin: 2012 Tahi, Cötes du Roussilon
Dessert
Indbagt is
Vin: 2013 Muscat de Riversaltes, Treloar
Kaffe
Grønlandsk kaffe
Anders Hjorth fortalte om vinene og lidt om hans tid på Grønland
Endnu en dejlig aften i godt selskab
14-03-2019
En hyggelig aften på Klarupgaard, hvor Hans Jørgen Jensen, Benny Iversen og Jess Nielsen
havde planlagt mad og vin sammen med Lene (Rebildhus) og Henrik Sørensen (Menu i Støvring)
Menu
Forret (Snaks) Mange forskellige slags
Herefter Grill mad og mange forskellige vine fra Menu i Støvring
Dejlig aften i dejligt selskab og masser af gode vine
25-01-2019
Riedel "glas smagning" efterfulgt af Loire
I år startede vi op klokken 18.00 på grund af "Glas smagning"
Fra kl. 18.00 - 19.30
Glas smagning ved Ridel- ambassadør Martin Kjær Sørensen / H.J.Hansens vine
Pinot Noir / Cabernet Sauvignon / Shiraz
Super oplevelse
Menu til selve Nytårskuren
Forret
Dampet ising - rejer - Krebsehaler, Henri Bourgeois
Vin: 2017 Muscadet sur Lie, La Tarciére, Bonnet Huteau
Vin: 2017 Sancerre, Les Baronnes
Vin: 2017 Pouilly-Fumé, Fines Caillottes, Jean Paboit
Mellemret
Bagt Laks
Vin: 2016 Chenin Blanc, Chateau de Fesles
Hovedret
And med hvidløg (Canard a l'ail)
Vin: 2014 Sancerre Rouge, La Bourgeois, Henri Bourgeois
Vin: 2015 Cabernet Franc, La Chapelle, Chateau de Fesles
Dessert
Passionsfrugt fromage
Vin: 2010 Bonnezeaux, Chateau de Fesles
Kaffe
med Petit Four samt avec
En rigtig god aften
11-10-2018
Generalforsamling
Generalforsamlingen forløb som planlagt
Bestyrelsen
Formand / Hans Jørgen Jensen
Næstformand / Henrik Guldborg
Kasserer / Henrik Aagaard
Suppleant / Hugo Nielsen
Koordinator / Kim S. Hjorth
Hvidvinen til generalforsamlingen: 2016 La Ciboise Blanc, M. Chapoutier, Luberon, Rhone
Menuen til den efterfølgende spisning
Forret
Marineret torsk med rejer
Vin: 2017 Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne
Hovedret
Steak af oksefilet, hertil langtidsbagt kartoffel, butterdejsstang med feta, spinat og hvidløg, samt en skysauce
Vin: Chäteau Roc Saint Michel Grand Cru, Saint Emilion, Bordeaux
Dessert
Rød Sol / Vin: Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne, Demi-Sec
Vensysselosten / Vin: 2014 Domaine des Terres de Velle, Bourgogne
Rød Sønderhaven / Vin: 2015 Château de Ricaud, Loupiac, Bordeaux
Comendante / Vin: 2009 Gewurtztraminer, Vendanges Tardives, Familie Hugel, Alsace
Alle oste var fra Sønderhavens Gård mejeri i Brønderslev ved Preben Ørum
Det blev til endnu en hyggelig aften hvor vi kom godt omkring mad og tilhørende vine
Preben Ørum med frue og en af de køer som giver den mælk, osten bliver lavet af.
15-03-2018
Aftenens vine
Bourgogne
Knud Laursen og Klaus Mârcher var tovholdere til denne fantastiske aften.
Godt hjulpet af Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt
Velkomst
Crèmant de Bourgogne, Blanc de Noirs, Albert Sounit
Forret
Indbagt kammusling med citron og dild. Hertil en hønsebisque samt urter
Vin: 2016 Bourgogne Chardonnay, Couvent des Jacobins, Louis Jadot
Vin: 2015 Clos de Malte, Santenay, Louis Jadot
Vin: 2015 Rully Blanc, Les Saint Jacquess, Albert Sounit
Hovedret
Cassulet med svineskank, slagterpølse, tomat samt hvide bønner
Vin: 2015 Bourgogne, Pinot Noir, Couvent des Jacobins, Louis Jadot
Vin: 2013 Chateau des Jacques, Mouli-a-vent, Clos du Grand Carquelin
Vin: 2015 Mercurey 1. Cru, Clos des Montaigus, Albert Sounit
Dessert
"Oste fra Beaune"
- Fransk Landbrie
- Fransk Rødkit
- Comte, erstattet af en Comdante fra Sønderhaven
Vin: Både hvid og rød fra henholsvis forret og hovedret
Aftenen sluttede af med kaffe, chokolade og Petit Four
Fin aften, hvor vi fik solgt alle vores vine fra forrige vinmøder
på en sjov auktion
Tak til Knud og Klaus for en spændende aften
26-01-2018
Slaget om Italien - Montalcino vs. Valpolicella
Henrik Jarlskov og Hans Jørgen Jensen var værter denne aften
Appetizer
Gnocci med pesto "Verona"
2016 Belguardo Bianco, Vermentino, Mazzei
Forret "Verona"
Rissotto med svampe og porre
Vin: Amarone
Hovedret "Toscana"
Bistecca alla Fiorentina
Vin: Brunello
Dessert "Toscana"
Torta Frolla Ricotta e Cioccolato
Vin: 2007 Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianto Classico
Kaffe
med Petit Four og Avec
Natmad
Hotdogs
En rigtig god dag, hvor vi startede med at tilberede maden og dækkede borde
Det blev til en meget hyggelig aften, hvor medlemmerne hyggede sig med
deres bedre halvdele.
Tak til Henrik og Hans Jørgen
De smagte vine
Og medlemmerne havde en dejlig aften
12-10-2017
Efter generalforsamlingen, var temaet Rioja
Generalforsamling
Generalforsamlingen forløb som planlagt.
Der kom en lille ændring i bestyrelsen, som herefter udgøres af:
Formand: Hans Jørgen Jensen
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Henrik Aagaard
Koordinator: Kim S. Hjorth
Det var Helle og Claus som havde værtsskabet denne aften.
Det blev til et tag selv arrangement
Velkomst
2012 Codorniu Reina Christina, Blanc de Noir
Menu
"Forret"
Salt mandler - dib med aubergine og squash - oliven - tortillas de gambas
blåmuslinger med tomat og hvidvin - hav salat - laks i mojosauce - kam muslinger i safransauce
Vin:
2014 Frontonio Telescópico
2015 Lengaris, Verdejo, Rueda
2015 Vina Pomal, Blanco, Viura/Malvasia, Rioja Alta
2016 Bodegas Olivares, Jumilla, Rosado
"Hovedret"
Dadler med serrano - Emapandillas med ost og oliven - Empandillas med chorizo -
Stegte osteboller med stærk tomatsauce - Kødboller i mandel sauce -
Grill spyd med svinekød - Kylling i citron og hvidløg
Tilbehør
Ristede asparges med bjergskinke - Tortilla espanola - Rusisk salat - Appelsinsalat -
Champignon med hvidløg og persille - Krydrede kartofler
Vin:
2014 Gran Clos, Solluna, Priorat
2011 Valtravieso, Reserva, Ribera del Duero
2010 Vina Pomal, Gran Reserva, Rioja Alta
"Dessert"
Cremet Catalana
Vin:
Amatista Moscato, Rosado, Valencia
Det blev blandt andet vine fra dette vinhus vi smagte, Vinhuset
har en "restaurant" spisehus ude i vinmarken.
Tak for en rigtig god aften
16-03-2017
Velkomst
Hjemmelavet Chicha
Forret
Camarones al Mojo de Aja (Hvidløgs rejer)
Vin: 2015 Sauvignon Blanc Reserve, La Playa
Vin: 2014 Chardonnay de Martino, Legado Reserva
Hovedret
Mørbrad i sennep sauce
Chiles Rellenos (Fyldt grøn peber med hakket oksekød)
Vin: 2011 Camenere Reserve, La Playa
Vin: 2012 Chono, San Lorenzo (Blend)
Dessert
Tynde pandekager med æblemos
Vin: 2012 Muscat, Late Harvest, Vina Tabali
En hyggelig aften hvor Chile blev udforsket. Vine fra
mellem Chile og fra det nordlige, hvor der er meget tørke.
Fin aften med dejlig mad og vin.
27-01-2017
Cool Climate vine fra Californien
Nytårskur
Velkomst
Snaks butterdejs stænger med forskellige frø og Læsø salt
Vin: Domaine Ste. Michelle Brut
Forret
Stegt Nytårstorsk med citrus urter, sprød bacon samt en lakse rognsauce
Vin: 2014 Viognier, Clay Station, Lodi
Vin: 2014 Chardonnay, Black Stallion, USA
Hovedret
Helstegt tyndsteg fra Kildegården. Hertil kartoffelkroketter, svampe,
nødder samt sauce Foie Gras
Vin: 2013 Pinot Noir Resonance Vineyard, Louis Jadot, Oregon
Vin: 2013 Zinfandel, Hess Selection, Mendocino
Dessert
Hjemmelavet hvid chokolade is terrine med valnøddekrokant
samt sauce orange
Vin: 2014 Muscat, Late Harvest, Noble Vines, Monterey
Kaffe
med Petit Four, samt avec og hjemmelavet Mjød
Natmad
Æggekage med bacon, purløg samt tomat. Hertil rugbrød og smør
Tilbagemeldingerne fra denne aften bragte mange positive ord. God aften,
dejlig mad og drikke samt en fantastisk stemning. Maden var traditionen
tro tilberedt af medlemmerne selv. Tak til Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt,
for din hjælp til at forklare om vin og spise
13-10-2016
General forsamlingen forløb som planlagt. Alt blev godkendt
Der kom en lille ændring i bestyrelsen, som herefter udgøres af
Formand: Henning Nielsen
Næstformand: Henrik Guldborg
Kasserer: Henrik Aagaard
Koordinator: Kim S. Hjorth
-----------------------------
Aftens tema: Alperne, Østrig og Italien
Velkomst
Parmaskinkeruller med jomfruhummer og basilikum
Vin: Cavalleri, Franciacorta Blanc de Blancs, Satén, Italien
Forret
Ovnbagt Multe med Carl Johansvampe og brunet smør
Vin: 2014 Domaine Wachau, Riesling, Smaragd Achleiten, Østrig
Vin: 2013 Nals Matgreid, Sauvignon Mantele, Italien
Hovedret
Langtidsstegt nakkefilet af frilandsgris med pom. Sauté,
tomatbearnaise samt spinat
Vin: 2014 Domaine Wachau, Blauer Zweigelt, Østrig
Vin: 2012 Zenato, Rippassa, Valpolicella Ripasso Superiore, Italien
Dessert
Æble is fra Syd Tirol med sprøde nøddekager
Vin: Domaine Wachau Beerenauslesee Terrassen, Østrig
Endnu en hyggelig og lærerig aften
17-03-2016
Jesper og Henrik havde planlagt en tur til Portugal
Velkomst
Tør Portvin med tonic
Forret
Rosa stegt fasanbryst med vindruesalsa
Vin: Taylor´s Fine White Port
Hovedret
Kalvefilet med ristede kartofler med krydderurter,
hvidløg og oliven samt kraftig sauce
Vin: 2011 Quinta do Pégo Douro D.O.P Grande Reserva
Vin: 2007 Quinta do Pégo Vintage Port
Dessert
Chokolade med nødder
Vin: 2011 Taylor´s Vintage Port.
Roland fra Best Selection / Amka vine, guidede os igennem
aftenens vin og portvine., En fantastisk aften med rigtig dejlig
mad og tilhørende vine. Roland havde en lille smagsprøve med:
Portvin fra 1863: Taylor´s 1863 Single Harvest Port
Tak for en rigtig hyggelig aften
22-01-2016
Fredag den 22. januar 2016
Vi mødtes klokken 12.00, til mad og bordopdækning
Festen startede klokken 18.00
Nytårskuren bragte os til Mosel, Champagne og Rhone.
Menu
Appetizer
Kaviar gratineretlimfjordsøsters Vin: Champagne Brut
Forret
Letrøget svinemørbrad og jomfruhummer carpaccio med lun æblesalat og granatæble vinaigrette og salt ristet spæk Vin: Riesling fra Mosel
Hovedret
Ovnstegt lammekrone anrettet på linser fra Puy med tomat og farseret gourgetteblomst. Hertil kraftig rosmarinjus Retten vil være tilført et tårn af oksefilet Vin: Vinene vil være fra Chateauteneuf du Pape og Hermitage
Dessert
Rørt mynteiscreme anrettet i et bad af champagnegranite og friskhøvlet chokolade Vin: Champagne Demi Sec
Kaffe
med avec
En fantastisk dag og aften. 52 glade medlemmer og deres fruer Tak
24-10-2015
Vores kasserer Henrik Aagaard har skrevet lidt om oplevelsen i søndags, da Rebild Vinklub havde arrangeret svampetur.
Henriks skriv:
Svampetur i Rebild
Søndag den 24. oktober 2015 var der arrangeret svampetur i Rebild under kyndig vejledning af Søren Risborg.
Det er søndag morgen, vejret er skønt, vi er gået på vintertid og morgenen er lidt lysere end den plejer.
Vi skal mødes klokken 10.00 på en parkeringsplads i Rold Skov og alle formåede at finde pladsen, så vi kunne begynde arrangementet til tiden.
Naturvejleder Søren Risborg er i dagligdagen fast tilknyttet Rold Skov og han tog os ud på en tur i en del af statsskoven, hvor vi fik:
Hele turen i skoven blev krydret med små historier/anekdoter.
Efter et par timer i skoven havde vi fundet tilstrækkeligt med svampe - flere forskellige slags - til vores suppe, som Søren tilberedte på sit transportable bålsted.
Ingredienserne var olie, bacon, løg, de fundne svampe, vand, fløde og salt-
Ventetiden måtte vi fordrive med hyggesnak og lidt vin, så tiden gik godt.
Suppen var SUPER og smagte rigtig godt og vinen fra Argentina passede godt dertil. Efter suppen kørte vi alle på Rebildhus, hvor Kim serverede kaffe og kringle, så vi lige kunne afslutte snakken og evaluere turen, inden vi atter kørte hver til sit.
En RIGTIG GOD, lærerig og hyggelig tur. Tak for et godt selskab
08-10-2015
Denne aften er Lars vært.
Emnet er Argentina og Chile.
Som altid i oktober, startede mødet med vores ordinære generalforsamling.
Af specielle sager denne aften, skal nævnes at Knud Laursen gik af som formand. Ny formand blev Henning Nielsen
Vedtægterne fik en mindre rettelse.
Efter generalforsamlingen gik vi i gang med mad og vin. Vi havde endnu engang Claus Esmark på plads,
hvilket gav nogle fine forklaringer på vinene. Lene havde lavet egnsretter fra Argentina, og Kim guidede igennem med hvad vi fik og spise.
Forret
Ceviche - Kold fiskesalat
Hovedret
Puchero
Suppe - kalveskank - grønsager
Dessert
Mojito is
Vi ses på Rebildhus
Vel mødt
Denne aften var Benny og Jess værter.
Emnet er Bordeaux.
Foredragsholder var Henning Jensen Højgaard fra Aalborg Food College
Velkomst
Snapas
Forret
Grillet tør fisk (torsk) krydret med krydderurter salt og peber. Hertil hjemmebagt flutes
Vin: 2008 Chateau des Tours, Saint Croix du Mont
Hovedret
Helstegt okseculotte med hjemmelavede Pom. Neuf,
en sauté af svampe og løg sauteret med hvidløg og persille. Hertil sauce Bordelaise
Vin: 2011 Larose de Gruaud, St. Julien
Vin: 2011 Chateau Lafleur-Gazin, Pomerol
Dessert
Chokolademousse
Vin: Chateau De Beaulon XO 12 års cognac
Endnu en hyggelig aften med godt humør, rigtig god mad og spændende vine, denne gang fra Sigurd Müller i Aalborg
16-01-2015
Emnet for denne aften, var nordisk køkken med tilhørende vine.
Vi startede dagen med at lære og lave Mjød. Vores nye medlem Henrik Jarlskov stod for denne del. Desværre kunne vi ikke smage på produktet samme dag, da det blev sat til gærring. Vi satser på at det bliver velkomst drikken, til vores næste ordinære møde. Det må tiden vise
Efter madlavning samt bord dækning kom Nytårskuren i gang.
Velkomst
Sorelle Brovca, Prosecco di Valdobbiadene, Brut
Forret
Dyrepaté med en kold svampetimbale
Vin: 2010 Pinot Noir, Spencer Hill, Latitude 41, New Zealand
Mellemret
Torsk rødbedefrites og torskebukser samt en kold sennepscreme
Vin: 2014 Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschoek
Hovedret
Engelsk bøf med bløde løg, trøffelsmør og hvide kartofler
Vin: 2012 Shiraz H & V, Peter Lehmann
Dessert
Chokoladebutterdej med toffiecreme, tørret blåbær og råsyltede tranebær
Vin: 2013 Beyerskloof, Lagare Cape, Stellenboesc
Druer: 70% Touriga National og 30% Pinotage
Endnu en super spændende dag/aften.
Tak til Henrik Jarlskov for Mjød oplæring
Tak til Claus Esmark for endnu engang, at fortælle om vinene og historien bag
09-10-2014
Endnu en hyggelig aften, som sædvanen tro på denne årstid, startede med vores ordinære generalforsamling.
Fra generalforsamlingen kan nævnes at vores hidtidige kasserer,
Klaus Märcher ikke ønskede genvalg. Ny kasserer blev Henrik Aagaard.
Menuen var amerikansk inspireret, og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt, havde sat vine til.
Denne aften var der blind smagning
Forret
Grillet laks med citron smør
Vin: 2012 Risling, Eroica
Vin: 2013 Chardonnay, Ste. Michel, India Wells
Hovedret
Amerikansk oksefilet med hash Brown. Hertil en glace samt stegt aubergine og squash
Vin: 2011 Merlot, Ste. Michel, India Wells
Vin: 2011 Syrah, Ste. Michel Colombi
Vin: 2012 Cabernet Sauvignon, Ste. Michel, India Wells
Dessert
Blueberry Cheescake
Vin: 2012 Riesling Gold, Eroica
Tak for endnu en meget hyggelig aften, hvor Claus Esmark kom lidt ind på fade, hvordan de bliver til og hvor de kommer fra.
18-09-2014
Torsdag den 18. september kl. ca. 17.30 drog næsten halvdelen af vinklubben til København for at se Kjær og Sommerfeldts forretning på Gammel Mønt 4.
Det blev til en fantastisk tur, hvor Claus Esmark havde planlagt en meget spændende og interessant vinsmagning. Til smagningen havde vi valgt en lettere tapas buffet bestående af:
Små ristede toast med letsaltet lakse æg og creme fraiche
Melon med røget skinke og sort sesam
Små krydrede frikadeller med agurk creme
Kalve stick i tun sauce
Kylling timbale med tangsalat
Mozzarella og 2 slags tomater på spyd med dild pesto
Udvalg af marinerede oliven fra Sydfrankrig
Udvalg af Europæiske oste i stave med druer og dadler
Ananas dyppet i chokolade
Tema på vinsmagning var: Smagning af nationaldruer fra den ny verden
Hvidvine
Sydafrika
2013 Chenin Blanc/Pinotage, Beyerskloof, Stellenbosch
2013 Chenin Blanc, Leopard´s Leaf, Frenschoek
Argentina
2013 Torrentes Blanco, Colomé, Calchaqui Valley
Rødvine
Argentina
2010 Estate Malbec, Colomé, Calchaqui Valley
Australien
2011 Shiraz, Ferngrove, Frankland River
2012 H & V Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley
Chile
2011 Carmenere Axel, La Playa
Sydafrika
2011 Pinotage Reserve, Beyerskloof, Stellenbosch
USA, Californien
2011 Zinfandel, Brazin, Lodi
Tak til Claus Esmark og Kjær og Sommerfeldt for en rigtig god oplevelse.
Vinklubben brugte tiden meget fornuftig. Vi var på besøg på Christiansborg, hvor Bjarne Laustsen gav os en rigtig god rundvisning og historie om folketinget.
Tak til Bjarne for en super rundvisning
13-03-2014
Forret
Citronmarineret Helleflynder
med kammuslinger, krydderurter samt flutes
Vine:
2013 Sauvignon Blanc, 3 Wooly Sheep, Marlborough
2011 Chardonnay, Villa Maria, Chardonnay
Hovedret
Langtidsbraiseret lammekølle
Grillstegte lammefileter med fennikel, tomat, grønne bønner og baslikumsalat
Hertil grillet gønsager, søde kartofler samt en let mint sauce
Vine:
2011 Pinot Noir, Villa Maria, Marlborough
2010 Pinot Noir, Latitude 41, fra Nelson og Marlborough
2009 Pinot Noir, Goldfields, Bannock Brae
Dessert
New Zealand Snikers Bar
Vin: 2011 Riesling Brotrykis Selection, Villa Maria
Endnu en hyggelig aften hvor vi foruden maden, smagte vine fra Sigurd Müller, Bisgaard's vinhandel samt Kjær og Sommerfeldt.
Der var meget Pinot Noir. Meget forskellige vine.
Tak for en rigtig god aften i godt selskab
17-01-2014
De der kunne mødtes omkring klokken 12.00 for at gøre klar til aftenens selskab. Der var medlemmer der var i køkkenet og medlemmer der hjalp med opdækningen.
Omkring kl. 18.00 mødtes vi med vores bedre halvdele til en hyggelig, inspicerende og lærerig aften.
Aftenens tema var: Hygge og Magnum flasker
Velkomst
Blanc de Blanc Brut, Anna Codorniu
Forret
Svampesuppe fra Rold Skov
Vin: Magnum, Riesling by the glass, Villa Huesken, Mosel
Hovedret
Helstegt hjortefilet
Helstegt Krondyrkølle
Garniture en Surprice, hjemmelavede pommes Frites samt sauce Foiegras
Vin: Magnum Cabernet Sauvignon Block Selection, La Playa, Chile
Mellemret
Oste fra Sønderhaven: Svendbo, Rød Sønderhaven og Comandante
Vin: Magnum Chäteau du Vieux Guinot Grand Cru, St. Emillion
Dessert
Bær med is
Vin: Sauvignon Blanc, Late Havest, La Playa, Chile
Italien / Veneto
Denne aften var arrangeret af Henrik og Rene.
Det blev en tur til Veneto, området hvor Ripasso og Amarone produceres.
4 retters menu med vine fra Super Best og Bisgårds vinhandel.
Forret
Indbagt skaldyr bisque med fløde og purløg
Vin: Sartoni Marani Bianco IGT "Den hvide Amarone"
Hovedret
Grillet bifstega (Porterhausesteak) med stuvet Knocci samt trøffelsauce
Vine: 2009 Ripasso, San Michele
2008 Amarone Colie Christi (92 point i Wine Spector)
Mellemret
Udvalg af Italienske oste: Gorgonzola, Pado Grana, Tallegio
Vin: 2007 Clinque (98 point i Wine Spector)
Dessert
Let frossen Panna Cotta med vanilje
Vin: 2008 IL Casale Recioto
Det blev igen til en fantastisk aften med rigtig dejlig mad og gode vine. Godt arrangeret af Henrik og Rene.
Hvis du ønsker at bestille nogle af vinene, er det Henrik du skal tage fat i.
Tak for endnu en hyggelig aften
Rene - Henrik - Kim
"Vinemarkers dinner"
Denne aften var med en 4 retters menu med tilhørende vine.
Foredrag ved Paar Waal, produktchef for Peter Lehmann og Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt.
Menu
Skaldyrsuppe
Great Berrier Reef (Fisk og skaldyrs tallerken)
Surf and Turf (1/2 hummer - grillet tournedos)
Dessert tallerken med små vafler og is
Vine
Mousserende
Cellar Reserve, Chardonnay/Pinot Noir, Peter Lehmann
Hvidvine
Barossa Chardonnay, Peter Lehmann, Barossa Valley
Wigan Riesling, Peter Lehmann, Eden Valley
Rødvine
Clancy´s Red, Peter Lehmann, Barossa Valley
Stonewell, Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley
Dessertvin
Botrytis, Semillon, Peter Lehmann, Barossa Valley
En fantastisk aften med rigtig god og spændende mad samt virkelig fin vin
15-03-2012
Alsace
Første officielle aften efter stiftende generalforsamling sidste år
Vi var en tur i Alsace. Godt hjulpet af Claus Esmark fra Kjær og Sommerfeldt
Menu
Velkomst
Varmrøget ørredmousse på en lille croton (Evt. varmrøget laks i stedet for ørredmousse)
Vin: Cremant de Alsace
Forret
Tarte Flambeé
Vin: Pinot Gris Tradition
Hovedret
Suppe, Bouride, med brødcroton med ost, jomfruhummer,
kammuslinger, ising og evt. blåmuslinger
Vin: Riesling Jubilee
Mellemret
Münster ost
Vin: Riesling Jubilee
Dessert
Gratineret frugt i skål
(Frugt og bær i skål, sabayonne med pasionsfrugt.
Isparfait
Vin: Gewurstraminer Vendance Tardives
En dejlig aften. Og vinklubben er kommet godt i gang
11-10-2012
Generalforsamling
Dagsorden ifølge vedtægterne
Aftens menu og vine kommer fra Sydafrika
Foredragsholder: Morten Kristensen fra Vingaven i Vodskov
Forret
Små sydafrikanske delikatesser
Tatar med mozzarella, pyntet med afrikansk inspireret salat
Stegt kylling med lille bagt kartoffelmos, naperet med en kraftig sky
Krokodille med mango og basilikums sauce
Slice af tunbøf med daddel- og tomatsalsa
Hertil Leni´s Bush brød
Hovedret
Kodu/Antilopefilet
Zebrakølle
Hertil fyldt grønsag, rodfrugtsgryde samt couscous salat
Dessert
Marinerede frugter med en kaffecreme
Endnu en hyggelig og spændende aften i godt selskab. Vi glæder os til næste vin møde i det nye år.
14-09-2012
Tema
Rundt i de spanske regioner med tilhørende Tapas
Cava Jané Ventura Grand Reserva - alternativt knastør fino Sherry fra Equipo Navazos
Saltede mandler, olivenmix og rejebrød, friterede ansjoser
2010 Verdejo, Analivia, Pagos del Rey, Rueda
Frisk monte enebro med bjergsidekrydderurter
2010 Rias Baixas, Bodagas Fillaboa, Rias Baixas
Muslinger escabeche
1993 Vina Tondonia Blanco Reserva, Lopez de Heredia, Rioja
Grillet havtaske og jomfruhummer med piquillos
2008 Godelia, Bodegas Godelia, Bierzo
Skiveskåret serrano og pata negra, lomo
2010 Valtravieso, Roble, Ribera del Duero
Stegt chorizo med tørret abrikos, tørrede kirsebær og tranebær
2004 Vall Por, Sangenis, Priorat
Glaseret svinemørbrad i oloroso sherry
2009 Veraton, Alto Moncayo, Campo de Borja
Let saltet flæsk med røget paprika
Oloroso Sherry, Equipo Navazos, Jerez
Oksehaler braiseret i vin med perleløg, romarin og timian
No. 1 Seleccion Especial Moscatel, Jorge Ordonez, Malaga
Crema catalan med citron og kanel
Det var en rigtig god aften. Spændende og hyggeligt
01-09-2011
Første officielle samling efter 2 hverveaftener. Denne gang var det mad og vin der var samtaleemne. Og det var første gang at vi ikke havde en expert med. Men det blev til endnu en rigtig hyggelig aften med god mad og gode vine.
Velkomstdrink var vores nye apperitif. En meget let mousserende vin fra Valencia, lavet på Moscadelle druen.
Menuen var vores månedens menu.
Forretten var en Cremet persille suppe, med muslinger og hvidløg
Hertil fil vi en 2010 Pinot Grigio, Chiáro de Luna fra Sicilien
Hovedretten var Krondyr medaljon af inderlår.
Hertil fik vi en saute af frisk spinat, valnødder og tørrede tranebær. Endvidere var der pom. Duschesse samt en vild skysauce
Vi smagte 3 rødvine til hovedretten. Alle 3 var fra Italien, men lavet på franske druer.
Vin 1: 2008 Merlot, Tommasi, Vigneto
Vin 2: 2008 Cabernet Sauvignon / Sangiovese, Tommasi, Toscana
Vin 3: 2008 Cabernet Sauvignon, Tommasi, Toscana
Desserten var en Brownis med en smørcreme
Hertil smagte vi en 2007 Recioto della Valpolicella, Tommasi, Vigneto
Tak for en rigtig hyggelig aften i godt selskab
19-04-2011
Vi var 9 personer, der med lidt godt at drikke tog hul på første hverveaften.
Som velkomst fik vi en Gentil fra Huset "Hugel & Fils", Alsace
Til hovedretten, en dejlig mør Entrecote, smagte vi tre vine fra Bordeaux.
Den første var en vin fra Pomerol:
2006 Chateau Moulinet
Nr. 2 var en vin fra Saint-Julien
2004 Chateau Teynac
Nr. 3 var en vin fra Margaux
2007 Chateau Fontarney
3 meget forskellige vine
Desserten var chokoladekage. Hertil var der dessertvine fra Sauterne og Saint Croix du Mont
Sauterne: Chateau Mayne
Saint Croix du Mont: Chateau Les Arraoucats
Maden og vinene faldt i alles smag.
Første hveveaften endte ud med, at der bliver indkaldt til endnu en hverveaften. Det bliver den 1. september